lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Imelda was here?

Ihanaa, monen täysin järjellisen päivän jälkeen, humpuukihuuhaa-aiheeseen, eli kenkiin.
En ole ostanut tänä kesänä pariakaan kenkiä. Tähän mennessä.
Itseasiassa jo keväällä kenkähankinnat(ostin sukset. ovat vielä käyttämättömät) jäivät tekemättä. Talven aikana ostin parit saappaat, koska edellisten elinkaari valtavan käyttömäärän vuoksi alkoi lähetä loppuaan.
Kesäkenkä tuli ajankohtaiseksi kun taas kerran jätin toisen kenkäni loman alussa Turkuun. Tätä ennen olin tullut riippuvaiseksi näistä kohtuullisen kivannäköisistä ja juuri sopivista kengistä. Toki myönnän että ne alkoivat olla "jo sillä rajalla". Tiedättehän, juuri sillä rajalla ovatko ne vielä hyvät vai eivät, ja jos sitä pitää miettiä, niin eiväthän ne tietenkään ole.
Jouduin myös myöntämään itselleni, että vaatekaapissani on vielä tossu -ja kenkäpareja, jotka olen rakkaudella ja vaivalla hankkinut, ja "jotka ovat ihan hyviä vielä".
Jouduin siis todella ottamaan järjen käteen ja poistamaan nämä "varmastikin jonain päivänä vielä tarpeelliset" jalkineet valmiudesta.
Pidän kengistä. Ne ovat hyödyllisiä, kauniita ja kiinnostavan näköisiä. Moni päivä on varmasti maailmanhistoriassakin saanut käänteen, kengistä tai niiden puutteesta riippuen.
Peruskenkien pitää mielestäni olla kohtuullisen hintaiset. Ei ole mitään järkeä, että "kivat ja hyvät arkikengät" maksavat satoja euroja, etenkin jos on muitakin laskuja maksettavana.
En nyt tarkoita etteivätkö hyvä laatuiset, ammattitaidolla ja hyvästä materiaalista tehdyt kengät maksaisi, totta kai ne maksavat. Mutta jos hyviä, ns. sopivia kenkiä saa alennuksesta ihan miellyttäväänkin hintaan, niin why not.
Juoksutossujen on syytä olla hyvät. Siinä hintaerotuksen maksaa tuskalla. Samoin vaelluskenkien, myös kumisaappaiden olisi hyvä olla reiättömät, ja varmasti seisomatyössä olevien työkenkien laatu maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisenä päivänä.
Kaiken kaikkiaan olen jo aikoja sitten tehnyt päätöksen, että ostan vain kenkiä joilla pystyy kävelemään(ei, naisten malleissa tämä ei ole itsestäänselvyys), ja keskimääräisesti ostan ne aina alennuksesta.
Kengät ovat vähän kuin hiukset.(eikö totta?) Kun on hiukset hyvin, on hyvä mieli ja hyvä olla. Sama pätee kenkiin. Hyvissä kengissä, kävelee, tuntuu ja näyttää hyvältä. Se ei silti tarkoita, että niiden pitää maksaa 500 euroa ja olla ainutlaatuiset. Kenkien pitää vain itselle sopivat. Kaikella tavalla.
Lopputulema: 20 minuuttia, kolme paria käyttökenkiä ja 60 euroa.
(siis tämä episodihan lähti siitä, ettei minulla ollut yksiäkään käyttökenkiä, joita vaan kiskaista jalkaan hameen kanssa, ja kolmet siksi että kun osti kahdet alennuskengät, sai kolmannet ihan vaan kauppiaan hyvää hyvyyttä kaupan päälle - toim. huom.)

3 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Kengät... Niitä vaan tarvii olla. Helmilläkin on noin 30 paria kenkiä. VAuvakenkiä, mutta kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kolme parii kerralla. Oh JOY!!!

Käyny viimeks Köpiksessä pari vuotta sitten.

En kyllä tosin selvinny 20min, enkä alle 60€... :S

Job Well Done Mißß!


-g

PS. 30-paria ei vie vielä edes tilaa... :P

Norppa kirjoitti...

g-
lähetäppä kuva niin laitetaan tänne näytille miten kenkiä pitää olla ja säilyttää!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...