tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Viimeistä viedään

Viimeinen lomaviikko alkoi. Hengitys salpautuu ajatuksesta. En ole ehtinyt tekemään vielä mitäääään ja kelikin on pöyristyttävä. Toisaalta, ennemmin vihreä ymnpäristö, hyvä pohjavesitilanne ja raikkaampi ilma, kuin pystyyn kuollut luonto, hirveä vesipula ja kaikilla ihosyöpä.
Tänään paluu mökiltä. Taas tuntui että olisi palannut laatikkoon asumaan, vaikka asunnossani ei ole mitäään vikaa. Päinvastoin, onhan sisävessassa puolensa, ja hämähäkkejäkin näyttäisi, ihme kyllä, olevan vähemmän.
Olen vain nähtävästi kokenut vahvan luontoherätyksen, ja nyt muistan miksi jo viime kesänän mietin, että olisi pitänyt vuokrata tänä kesänä mökki pidemmäksi aikaa. Tosin mahtava camping-elämys Porkkalassa puolestaan teki sen, että nyt tietää, että teltassakin menisi viikko tai parikin heittämällä.
Mökillä kaikki on vielä "talomaisempaa" ja helpompaa, ja kun on muutaman illan tehnyt ruokansa nuotiolla, on myös luksusta tehdä sitä kaasuhellalla.
Ja vaatetus.. Kulttuurimme, erityisesti työelämän, velvoittaa vaatetukseen. Suotavaa on, että vaatteet ovat päällä, ja mielellään vielä vaikka oikein päin. Myös eri päivinä on ilmeisen hyvä pitää eri vaatteita. Telttaillessa ja mökillä on toisin. Vaikka en päämäärättömästi vaeltelekaan ympäriinsä ilman rihmankiertämää, on miellyttävää, että taajaman ulkopuolella oleminen suo ylenpalttisia vapauksia pukeutumisen suhteen. Päällä voi pitää sitä mikä tuntuu hyvältä, on lähinnä, on puhtaana, on kuivana, on jäänyt päälle tai kertakaikkisesti vain sattuu olemaan ainut mukana oleva vaatekappale! Elämän pientä anarkiaa ja vapauden tunnetta!
Ja koska Cuula kommentoi, ettei täällä ole kuvia(?) niin avarretaanpa näitä rivien välejä lisäkuvamateriaalilla.

3 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

OOOOH! Ja muuten. Tuli ihan vaan mieleeni, koska tuossa kuvassa yhdistyy kaksi asiaa (kirjallisuus ja jalanojennus), että TOLLA kuvalla sä voisit päästä A) PM:n tyttäystäväksi pidemmäksikin aikaa (koska kyseessä on polvenkaari eikä vaan nilkan) ja B) päästä bestseller-listalle ihan omalla kirjalla!!!

Norppa kirjoitti...

hna, meidän on pakko perustaa yhteinen yritys. näillä lahjoilla, ja eri asioiden yhdistämiskeinoilla, draaman kaaren tajulla, ja epäilemättä hieman jännittävällä huumorilla..se ei voisi olla muuta kuin täydellinen menestys!
nimm. nilkassa naisen salaisuus

Hanna Kopra kirjoitti...

Totta! Ideoita, hyviä ideoita on vaikka kuinka paljon ja kun niitä ei edes odota iskeväksi, niin saalis on yleensä yllättävä. Ja sanotaan ettei salama iske samaan paikkaan kahdesti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...