tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Voihan loukkantunut Lokki!

Noin viikko sitten soitin pelastuskeskukseen koska takapihallani oli lokki, joka siipi oli loukkaantunut. (tässä vaiheessa näen ystävieni ryhdin parantuvan pari milliä) En ole kovin hyvä mitä tulee kärsiviin eläimiin.
Soitin ainoaan tietämääni numeroon ja pelastuslaitokselta luvattiin hieman kypsänä tulla hakemaan kaveri pois. No, eivät tietenkään tulleet.
Näin SiipirikkoJonathanin seuraavan kerran viikon kuluttua, enkä voinut uskoa silmiäni. Tietysti heti sen jälkeen ymmärsin että palolaitoksella on muutakin tekemistä.(esim. kissojen ja hylkeiden pelastaminen)
Vammaisella Lokilla oli kaveri vieressä. Saman ikäinen ja kokoinen, mutta lentokykyisen näköinen. Tapojeni vastaisesti jätin asian sikseen, koska näytti ettei kavereilla ollut sillä hetkellä hätää, ja olin jo kerran soittanut noutajat hakemaan. Myös koko ja yleisvointi viittasi siihen että ruokaa oli löytynyt saman verran kuin terveelle sisarellekin, joten itsekäs kaupunkiminäni vain raahasi omat kamansa asuntoonsa ja jätti takapihan asfalttiluonnon rauhaan sinä iltana.
Tänään sitten kohtalo, ja taloyhtiön ulkopuolinen puuttui peliin. (tilannetta tarkkaillut pelikaverini, joka törkeästi oli jätetty autoon istumaan(mikä oli hänen oma ehdotuksensa) sillä aikaa kun itse kävin supernopeassa suikussa ja vaihtamassa vaatteeni) Ystäväni soitti pieneläinklinakalle josta kerrottiin että he eivät hoida näitä mutta antoivat erään naisen numeron Lahteen. Lahtelaisella ei tietysti ollut autoa mutta jos saisimme lokin pahvilaatikossa hänen miehelleen joka oli helsingissä..hän veisi SiipirikkoJonathanin Lahteen hoidettavaksi. Tai jos ei, niin sitten lintu pitäisi tappaa itse.
(ystäväni kysyi tässä kohdassa hieman tarkentavia ohjeita) Ja valitettavan nuivana ja epäsolidaarisena luonnonsuojelina päätin jo mielessäni ettei tämä olisi se päivä jolloin nuijisin lokkia hengiltä...
Töölössä asuu tarkkaa porukkaa. Yleisti usein arvioidaan että kun ihmisellä on varallisuutta tai tietty elämäntyyli, se myös hankitaan tietyillä ominaisuuksilla. Näihin ominaisuuksiin ei liity "asioihin puuttumattomuus". Etenkin jos on mahdollisuus niihin puuttua. Siksi itseasiassa mietinkin, että miten on mahdollista, ettei kukaan muu ole jo toimittanut tätä lintuparkaa hoitoon. Itse olin sentään ollut pois viikon verran mutta monen muun oli (lapsineen) pitänyt nähdä lintu päivittäin ainakin muutamaan kertaan. Ja koska talossa asuu myös miehiä.. olisiko oletettavaa että talon toiseksi ainoan sinkkunaisen pitää alkaa työntämään lokinpoikasta pimeään pahvilaatikkoon..?? (pitkästä aikaa ei ollut sellainen olo, että haluaisn peuhata shokissa olevan luontokappaleen kanssa, äidin ja loppulintuyhteisön kaarrellessa ja huutaessa pään ympärillä)
MUTTA. Ystäväni sai metsästettyä Lokin laatikkoon. Eikä pätkääkään kiitos minun. Tulin kyllä prosessin loppupuolella siihen tulokseen ettei osallistumistaan voi valita mutta onneksi LJ oli juuri silloin kaapattu pahviseen kotiinsa kun olin vihdoin menossa antamaan panostani eläimen siirto-operaatioon.
LokkiJonathan pääsi laatikkoon, ja pelastajansa tavoin, toivon että matka päätyy onnellisesti.
LokkiJ:n äiti istuu tällä hetkellä lipputangon nokassa huutamassa pienokaisensa perään..ja LJ:n veli tai sisko, harhailee hieman päättömänä pitkin katua..myöskin etsimässä kaveriaan..
Mutta kiitos S:lle että toimit niin kuin pitääkin - Esimerkillistä toimintaa.
Loukkaantuneet kaupunkieläimet

2 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Voiiiii eiiiiiii! Toivottavasti LJ pääsee palaamaan pian! Me voidaan vaikka käydä hakee LJ Lahdesta!

Norppa kirjoitti...

Mä lupaan pitää meidät kaikki informoituna LokkiJ:n kohtalosta! Ainakin koko muu joukkue oli viime yönä voimissaan.. menin sitten erehdyksissäni nukkumaan ikkuna auki ja suomalaisella lokilla on ainakin kommunikointitaidot(ja ääni) tallessa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...