tiistaina, tammikuuta 05, 2010

Asioista niiden oikeilla nimillä

Näin juuri pätkän TV 2:lta Jukka Virtasesta tehdystä dokumentista. Sen lisäksi että Jukka Virtasen ilmiömäistä sanoittajan lahjoja kehuttiin maasta taivaaseen, sankari itse  nosti esiin myös elämän toisen puolen. Sairastumiset, alkoholismin, mielenheilahtelut.
Niin sen pitää ollakin. Asioista pitää voida puhua. Ei meistä kukaan täällä niin kovinkaan kummoinen ole. Kaikilla meillä on hetkemme. Välillä noustaan palkintopallille, välillä käydään hakemassa vauhtia vaihtoaitiosta. Mutta kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, ei kenenkään tarvitse luulla, että olisi oman inhimillyytensä kanssa yksin. Elämisen palettiin pitää mahtua kaikki värit. Jos ei ole yötä, nouse myöskään päivän kajo. Suomalaiselle sitäpaitsi sopii hulluus. Siitähän me voimamme saamme.
Paljon matkusteleva Jukka Virtanen sanoi myös hienosti kotimaastamme ja siitä ettei koskaan halua muuttaa täältä pois; "Isänmaani on äidinkieli. Salattu maa, jota kaikki eivät oikein ymmärräkään." Se oli hienosti sanottu upeasta maastamme ja rikkaasta kielestämme.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...