keskiviikkona, tammikuuta 20, 2010

Ruokatarvikkeita on helppo tilata netistä


Ensimmäinen ruokatilaus netin kautta on hoidettu! Tilaus sujui kätevästi, samoin toimitus suoraan kotiin sovittuna aikana. Ryhmässämme oli nyt ensimmäisellä kerralla kolme taloutta, ilmeisesti viikon kuluttua jo useampi.
Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun sai availla ruskeita paperipusseja ja virkistää muistia "mitä sitä oli tullutkaan tilattua".
Parasta oli ystäville jakelun hoitaminen sekä itse tuotteet, joista on hyvää sanottavaa ainakin jo sipulista ja valkosipulista. Aamulla aion herkutella Yosan luomusmoothiella.
On edelleenkin yllättävää ettei nettikaupoista tilata ruokatarvikkeita enempää. Nuoremmat sukupolvet ovat oppineet tilaamaan kotiinsa pizzaa, joten luulisi että sama netissä roikkuja kännykällä tilaileva sukupolvi tilaisi myös kauppatavaransa kotiin kannettuna..? Luulen että "meidän ikäisillemme" tästä tulee tapa, mikä helpottaa elämää myös vanhempana. Ei tarvitse olla niin riippuvainen saamastaan avusta kun on jo mm. tottunut elintarvikkeiden kotiinkuljetukseen. Kuljetushan on maksuton kun ryhmässä tehdyt ostokset ovat 50 euroa.
Svarfvarin tilan tuotteet oli pakattu jokaiselle ryhmäläilselle omaan pussiinsa. Pussiin oli merkitty tilaajan nimi, joten vaikka ihmisiä olisi ollut enemmänkin, olisi tilaukset ollut helppo erottaa toisistaan.
Tänään muut piipahtivat hakemaan tilauksensa. Samalla vaihdettiin nopeasti kuulumiset, sovittiin uusia tapaamisia ja toivotettiin hyvää matkaa. Siitä tuli kulkaa sellainen kyläkauppa-fiilis! Sehän meidän suurmarketeista puuttuu. Jokainen vain kävelee pitkin hervottomia käytäviä, ei tunne ketään, eikä missään vaiheessa saa tuttua henkilökohtaista kontaktia. Nyt ruokakassien luovutuksen yhteydessä tuli rupateltua hetkinen ja hymyssä suin vilkutettua shoppailijoille. Tämänkö se puhtaampi  ja kestävämmin tuotettu ruoka myös tuo tullessaan, paluun ihmisten väliseen iloa tuottavaan kanssakäymiseen..?

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

"Tämänkö se puhtaampi ja kestävämmin tuotettu ruoka myös tuo tullessaan, paluun ihmisten väliseen iloa tuottavaan kanssakäymiseen..?"

Tämän. Se vain pitää aina uudelleen erikseen hoksata, että ihmisten välistä sosiaalisen luottamuksen verkkoa ei voi rakentaa pelkästään rahatalouden kriteerein mitattavien vuorovaikutustapahtumien varaan. Jotta todellista hyvinvointia maailmassa syntyisi, myös "vaihdannassa" on oltava riittävästi ja riittävän säännöllisesti läsnä muitakin vaikuttavia tekijöitä kuin raha.

(Hei vain, uudehko satunnainen lukija täällä. Koitan ottaa oppia tunnuslauseestasi eli blogisi nimestä. :-)

Norppa, Noora kirjoitti...

Tervetuloa Joku! :) Ja erityisesti kiitos kommenteista, olen yrittänyt ahkerasti kannustaa kaikkia vain reippaasti kokeilemaan tuota kommenttien jättämistä.
Ja kyllä mä lottovoitolla ostaisin tarpeeksi ison asunnon jossa olisi muutama huone varattuna myös sosiaalisesti laadukkaille tekijöille. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...