sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Aukioloajat kuristavat kurkkua

Jostain kumman syystä Alepan ikkunoihin ilmestyneet uudet aukioloajat eivät saa varauksetonta kannatustani. Olosta tulee hieman nihkeä kun ajattelen iltakymmentä ja ihmistä töissä lähikaupassa. Jos liike sulkeutuu yhdeltätöista, sen jälkeen lasket kassan ja suljet liikkeen, niin hyvä kun olet kotona ennen puoltayötä. Julkinen liikkennekään ei ole enää parhaimmassa terässään tuohon aikaan.Tuskin se kotiin vievä bussikaan ihan oven vieressä päivystää, joten kotimatkaankin voi mennä tuplastiaikaa päivävuoroon verrattuna.
Olisi ihanaa ajatella, että kaikki myöhäisvuorot saavat niitä havittelevat opiskelijat, mutta tuskinpa vain. Sääliksi käy sitä iltatyöläistä joka joutuu vielä hakemaan lapsena kotiin tuon vuoron jälkeen.Aukioloaikojen vapauttaminen, ei vapauttanut kaikkia.

4 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Uskallan olla eri mieltä. Oma Alepani on palkannut useamman maahanmuuttajan töihin. Tässä maassa on lisäksi niin paljon ihmisiä ilman töitä että eiköhän niitä löydy jotka sunnuntai-iltaisin tekevät vapaaehtoisesti töitä. Itse vastustin aikoinaan sunnuntaiaukioloa kunnon kristitttynä, mutta mitä turhaan holhota.

Norppa, Noora kirjoitti...

Mä en nyt Prepe ole aivan varma mistä sä uskallat olla erimieltä. Hienoa toki, että uskallat. Se on usein alku oman todellisen persoonan vahvistamiselle ja vahvistavan matkan alku todellisen minän alkulähteille.
Ja hienoa, että lähiAlepasi on palkannut useamman maahanmuuttajan töihin. Hienompaa olisi tosin jos oma työpaikkasikin tekisi sen...
Tänään olin hieman suuremman ketjun kaupassa, jossa yksikään myyjä ei näyttänyt olevan alle kolmenkymmenen ja kovin näytti myös olevan tarjonta palvelupuolella alkuperäisväestön tarjoamaa.
Minun puolestani saa myydä ja ostaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, pääasia että kansantalous elpyy ja kansamme toipuu. Kerroin vain miltä itsestäni tuntuu.

Prepe kirjoitti...

No menipäs syvälliseksi, mutta ei ihme kun kyseessä on kauppojen aukioloaika. On meillä nykyään yksi virolainen töissä. Ja itsekin tunnen oloni jatkuvasti ulkopuoliseksi, joten kyllä meidänkin toimistolla ollaan aika suvaitsevaisia ja avoimia uusille tuulille!

Norppa, Noora kirjoitti...

Tänään muuten aamubussissa pari naista keskusteli takanani, että "kuka käy ruokaostoksilla yhdeksän jälkeen illalla?" -keskustelua, ja totesivat etteivät he ainakaan, ja sävystä päätellen koko aukiolopidennys ei ollut heille tarpeellinen. Mutta he olivatkn valtaväestöä ja jo opiskeluiän ohittaneita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...