lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Helsinki design week

Joskus on niitä hetkiä, että ymmärtää. Ei usein, mutta joskus. Eilisen näyttelyvierailun kanssa Suomenlinnaan kävi niin, että jollakin tapaa ymmärsin, että se voisi olla hyvä juttu. Ja oli. Erittäin.
Tiiviin viikon jälkeen houkutteli mennä kotisohvalle torkkupeiton alle, ja antaa amerikkalaisen puppuviihteen vallata aivot mutta jollakin pienenllä älyllisyyden hippusella aavistin, että varmasti se Suokkikin olisi kiva nähdä. Sitäpaitsi Miihkiskin on kärsivällisesti yrittänyt ehdottaa tapaamista viime vuosina noin nelisen tuhatta kertaa. Mutta koska laatu todellankin näyttää korvaavan määrän, saattaa olla vain hyvä että piti odottaa näin kauan.
Helsinki Design week järjestetään kolmatta kertaa. Tapahtuma haluaa olla luomisen leikkikenttä - "A Playground for Creativity". Eiliset avajaiset olivat Suomenlinnassa. Tapahtumapaikka toimi ja keli suosi järjestäjiä. Suomenlinnan syksyinen luonto ja linnoituksen historialliset kivikäytävät olivat loistava miljöö nuorten suunnittelijoiden töille.
Samoin Ivana Helsingin kevät/kesä muotishowssa oli jo kansainvälisen näytöksen tunnelmaa. Oli aivan uskomatonta seurata kynttilöin koristeltua hiekkaCatwalkia, ja jopa jännittää hieman nuorten, ja ehkä hieman kokemattomien mallityttöjen puolesta. (hei tytöt, naisen voiman voi aistia ryhdissä ja kävelyssä. sitä voi myös treenata. ahkerasti)
Mutta kaikenkaikkiaan tunnelma oli tiivis, jännittynyt ja toteuttaja tiimille pisteet. Yksikään moderni sali ei olisi pystynyt luomaan samanlaista tunnelmaa minkä suomenlinnan puolustusmuurin kivet tarjosivat. Olkoonkin, että seuraavan kerran Diamonds, Stripes & Revolver kokoelma nähdään Pariisin muotiviikoilla Hotelli Rizissä...

Suomeksi lisää design viikosta täältä.

3 kommenttia:

Miika kirjoitti...

Isosti kiitoksia avecille, tää tykkäsi =) Seuraavalla kerralla mie laitan kans lippiksen!

norppa kirjoitti...

Isosti kiitos pyytäjälle. Huomasitko ettei mitään sattunut? Oltiin ajoissa, en kaatanut mitään, enkä edes tippunut lautalta! Kuka vielä sanoo, etteivät ihmiset vuosien aikana muutu??

Miika kirjoitti...

Kieltämättä olin kyllä aavistuksen verran yllättynyt. Vaikka catwalk olikin tyylikkäästi valaistu, niin housunlahkeen vieressä lepattavissa kynttilöissä oli kyllä kaikki katastrofin ainekset olemassa... Mutta nyt oli tyytyminen ihan vaan onnistuneeseen iltaan ilman kummempia konflikteja =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...