keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Addut ja Vimmaa

No niin. Draamankaari on blogissa toisinaan lyhyt kun ei jaksa sinnitellä seuraavan päivän puolelle pitääkseen yllä edes jonkinlaisen raivottaren roolia.
Skaala on välillä laaja mutta koska sytytyslanka on lyhyt, myös paluu sille ominaiselle valoisalle puolelle on helppo.
Ja kuinkas kävi. Sain postilapun ja postiin oli tullut kauan(öö..viikon) matkassa olleet superedullistossut, ja olin luullut jo menettäneeni ne, ilahduin kovasti. Päivä valaistui ja ikävä aamu oli enää vain pieni muistoissa pieni häivähdys.( valitettavan pinnallista mutta mukavaa)
MUTTA onneksi henkisempää tsemppausta oli vielä tulossa. Esa Suominen laittoi kutsua Vimma-klubiin ja tänään pääsin mestoille. Muutama tuttu mutta useampi vieras naama oli kerääntynyt pöydän ympärille kiinnostavien alustusten ääreen.
Vimman alustaja oli Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Anders Blom ja kommenttipuhujana SAK:n ekonomisti Olli Koski. Kumpikin saivat kehuja ja kiitosta puheenvuoroistaan. Aiheena oli pääasiallisesti verotus ja yrittäjyyden edellytykset suomessa, ja oli mielenkiintoista hetkeksi pohtia suomalaisten yritysten rakennetta, pääoman kasvojen tarvetta tai kaiken verotuksen samanarvoistamista.
Ilmassa oli selkeää yrittäjämyönteisyyttä ja ajatusta siitä, että yrittäjyys on pidettävä mahdollisimman monen kansalaisen ulottuvissa olevana vaihtoehtona mutta yritysten määrä ei ole toimivalle markkinataloudelle tai kansantaloudelle mikään itseisarvo. Verotusta pohtiessani aloin ikävästi kaipaamaan vero-oppia for dummies -tiivistelmää..
Mutta kannatti raahata itsensä, Jude ja Mr M paikalle yhteiskunnallisen keskustelun pariin. Ja oli ilo nähdä ja kuulla älykkäitä, fiksuja ja nuoria aikuisdemareita. En ole yhtään huolissani, etteikö demareilla olisi tulevaisuuden näkijöitä ja tekijöitä.
(vaikkakin eräskin alustaja kautta rantain vihjasi että demarit tulevat hajoamaan kun työvoimapulan voimasta venäläiset tulevat valtaamaan helsingin..)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...