maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Kauniiden sanomisten viikko

Täten julisten kauniiden asioiden sanomisen viikon alkaneeksi!
Ihmiset sanovat ääneen kivoja juttuja aivan liian harvoin, joten on aika kannustaa tätä toimintaa kiinnittämällä siihen huomiota kuluvan viikon ajan.
Moni tulee ajatelleeksi kaveristaan, perheenjäsenestään tai työkaveristaan mukavia asioita, mutta harva sanoo niitä ääneen. Ja sitten kun niitä sanotaan ääneen, huomataankin miten tunnelma kummasti nousee kun ihmiset ilahtuvat saamastaan huomiosta.
Kaupoissa, virastoissa, ravintoloissa ja missä tahansa missä on asiakaspalvelua, se sujuu paremmin kun siitä muistetaan kiittää. Myös ihan vieraan ihmisen asusteen tai käytöksen kehuminen voi pelastaa toisen päivän.(tai aiheuttaa kiusallisen hiljaisuuden niin kuin eräällekin naiselle kävi liikuntakeskuksen pukkarissa - mutta se takki vaan oli tosi sopiva sille ihmiselle)
Kivasti sanominen voi olla mitä tahansa. Toista voi kehua siitä että toinen on olemassa, tai siitä miten kiva paita tänään on päällä tai miten hauska toinen on tai miten hyvin toinen osaa tiivistää sanomansa. Mitä "itsestäänselvempiä" asiat ovat niin sitä tärkeämpää on sanoa niitä joskus ääneen.
Kukaan meistä ei ole ajatustenlukija ja on mukavaa tietää olevansa näkyvä. Sanat eivät kulu.

13 kommenttia:

hna kirjoitti...

Mun ja meidän (mren ja hmin) mielestä tää on taas sulta ihana ja hyvä idea! Vaikka mä just sätinkin meilillä isännöitsijän eräällekin entiselle asekauppiaalle…

norppa kirjoitti...

Ja musta sussa on kivaa esim. se että sä suhtaudut asioihin aina niin innostuneesti ja positiivisesti, ja tuot kaikkiin tapaamisiin reipasta ja iloista energiaa!

Prepe kirjoitti...

Ostin puvun lauantaina. Semmonen 55-60 vuotias ilmeisesti pohjoisafrikkalaisittain suomea murtava hemmo kehui että näyttää tosi hyvältä kun sovitin pukua. "Enkä minä yhtään prosentti saa tästä." Tuli vielä kehumaan toistekin kun ostin myös paidan. Kun kysyin myyjältä kravattia, niin tämä pohjoisafrikan poika puuttui uudestaan asuvalintaani "Ei ole muoti nyt. Korkeintaan laita rintatasku kravatti. En edellenkän saa prosenttia täältä." Pyyteli anteeksi, että oli sekaantunut asiaan, mutta kehoitin pyytämään provikkaa. Musta tää oli oikeesti hyvä juttu. Eikä homofoobikko noussut yhtään pintaan. Kaveri vaikutti kuitenkin selkeeltä heterolta, joten ehkä siksi.

Prepe kirjoitti...

Vaikuttaa muuten pahasti siltä, että sairasloma menee pikemminkin dvd-leffoja katsellessa kun naisen tiehen tutustumisessa...

Loimaannorppa kirjoitti...

Ja mä kun ajattelin tulla lukemaan sitä ääneen sängynviereen...

minkkip kirjoitti...

Hei Prepe - multa löytyy kaikki Sinkkuelämää jaksot dvd:llä.

Prepe kirjoitti...

Elän sinkkuelämää - tosin en hirveän vauhdikasta tai miten sen nyt ottaa - miksi sitä pitäisi vielä katsoakin?

Norppa: samalla voisit kipasta kaupassa, korjata rekisterinumeron valon ja osallistua ylimääräiseen taloyhtiön yhtiökokoukseen. Joookosta?

norppa kirjoitti...

Mä valitsen ton taloyhtiön kokouksen. Muistakin, että kaikki mitä mä sanon, tai teen - tapahtuu sun 100 % valtuutuksella...

Prepe kirjoitti...

Todennäköisesti pääset hallitukseen. Aika hyvin ihmiseltä joka ei asu talossa.

norppa kirjoitti...

Vielä.

Prepe kirjoitti...

Lupaus vai uhkaus?

fogues kirjoitti...

Tervetuloa vaan Norppa saarelle! Tosi mukava paikka tämä on. Asutaan ihan sun uuden talon kulmilla. Voitte muuttaa hei Prepen kanssa tähän meitin lokaaliin, kun se tästä kohta puoleen tyhjenee. Oikeesti hei! Nyt mä sen keksin. Ei mene hienoa rempattua kodikasta kohdetta millekään kiinteistökeinottelijalle vaan mukaville ihmisille!

norppa kirjoitti...

Tän piti olla "Kauniiden sanomisten" viikko ei "Käsistä lähteneiden sanomisten" viikko.
Ihan itseäkin jännittää mitä tästä vielä kehkeytyy...
Toisaalta fogues,voinhan mä muuttaa sinne teidänkin taloonne. Mä luen ihan varmasti yhtä jännittäviä iltasatuja kun sulle on luettu aikoinaan. Ja mä oon niin näkymätön ja deskreetti hahmo, että tuskin huomaa jos mä hiivin maisemissa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...