lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Kuka vie mummosi roskat?


Finlandiahiihdon sijaan lauantai sujui iiseissä merkeissä Loimaalla. Aamupäivällä pitkästä aikaa hevostalleille katsomaan pikkuserkun ratsastustuntia, ja samalla bondaushetki mukana olleen kummitytön kanssa. En tiedä kummasta olisin enemmän huolissani että juttumme ovat niin samalla tasolla. Neiti on vasta 3,5 -vuotias.
Hevostelun jälkeen visiitti isoäidille. Seurasimme naisten hiihtoja ja vaihdoimme kuulumiset. Isoäitinorpalla on tv:n volyymi hallinnassa. Selostuta voi seurata rauhassa jopa toisesta huoneesta..
Seuraavaksi isotätinorpalle. Isotädillä tuli pitkä aikaa hyödyllinen olo. Koska vanhan rouvan hiukset ovat kasvaneet ja hän ei ole päässyt kampaajalle, tarjouduin leikkaamaan hänen hiuksensa. Hän suostuikin ilahtuneena, josta voi jo ymmärtää tilanteen vakavuuden. Kaikki me norppasuvussa tiedämme, etten ole koskaan varsinaisesti loistanut kädentaitoa vaativissa töissä.. Mutta koska olen pari kertaa leikannut Kuisman hiukset, uskaltauiduin tarjoamaan isotädillenikin tätä vaihtoehtoa. Tosin Kuisma haki siinä vain taas extream-kokemusta.
Hiustenleikkaus sujui kuitenkin verrattain hyvin. Rouva on 84 vuotias - ja ihastelin valtaisan paksuja valkoisenharmaita hiuksia. Pitkäkin malli olisi mielestäni sopinut mutta kokemuksesta tiedän, että paksut niskahiukset voivat olla kuumat. Tartuin siis reippaasti saksiin ja kampaan. Eikä mitään suurempaa vahinkoa sattunut. Isotäti pyysi vitsikkäästi Sassoo -mallia ja taisi saada Jassoo -mallin mutta leikkaaja ja asiakas olivat tyytyväisiä.
Miksei hiustenleikkuuta voi opettaa koulussa? Siis perusteita. En tarkoita, että jokaisen pitäisi osata leikata hiukset ja parturikampaaja on turha ammatti, päinvastoin. Mutta perustasoitus olisi hyvä perustaito, jonka voisi valita vaikka vapaavalintaisena kurssina yläasteella.
Toinen juttu on roskat. Nappasimme äitinorpan kanssa isotädin roskapussin lähtiessämme ja yrittäessäni kiskoa kerrostalon metalliroskiksen kantta auki, mietin että miten kaikki muut vanhukset saavat roskansa vietyä? Kerrostalojen roskasäiliöt ovat korkeita ja niiden avaaminen hieman heiveröisemmälle on mahdotonta. Kuka vie muitten vanhusten roskat kerrostaloissa?

3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Olen ehdottomasti samaa mieltä, että hiusten leikkuu olisi erittäin kätevä perustaito, jonka voisi helposti opetella peruskoulussa. Itse leikkasin muutaman vuoden säännöllisesti isoisäni hiukset ennen hänen kuolemaansa. Itse asiassa vielä viimeisen kerran sairaalassa pari viikkoa ennen. Isoäidin hiukset olen myös leikannut muutaman kerran ja aina on oltu tyytyväisiä, ilman minkäänlaista koulutusta. Se on vaan niin paljon vaivattomampaa vanhukselle, kun joku tuttu voi sen tehdä siinä samalla jutellessa. Ei tarvitse lähteä mihinkään, kun liikkuminen voi olla hankalaa. Oma isoisäni oli tarkka ulkonäöstään loppuun asti ja oli mahtavaa nähdä kuinka niin pienellä vaivalla sai toiselle iloisen mielen :)

prepe kirjoitti...

Katsoitte..."naisten hiihtoa"? Ja vielä televisiosta...oikeesti?

norppa kirjoitti...

No radiostako sitä olisi pitänyt tuijottaa??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...