lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Addiktoiva tomaattikeitto

Talvi on hyvää keittoaikaa. Siis nyt tarkoitan ruokaa.
Ja koska eräskin shampanjatarjoilija eräälläkin bussimatkalla vihjaili, ettei tässä blogissa ole pahemmin ruuasta puhuttu, ystävällisesti paljastan kerrankin salaisuuden ja törkeän hyvän tomaattikookoskeiton reseptin. Tällä keitolla saat. Ystäviä.

Mieltä lämmittävä tomaattikeitto:

Pari tölkkiä tomaattimurskaa
tölkki kookosmaitoa
jeeraa eli juustokuminaa
pari desiä punaisia linssejä
sipulia, yksi iso tai pari pientä
chiliä
suolaa

Ensin kuullotetaan sipulit öljyssä. Sen jälkeen vain lisätään tomaattimurska ja kookosmaito sekä linssit, jonka jälkeen keitto maustetaan. Kypsyy vartissa, ja paranee vielä seuraavaksi päiväksi.
Äärettömän helppoa mutta todella hyvää! Keiton valmistusaineksia voi pitää varalla kaapissa ja keitto on nopea tehdä.
Toimii myös urheilun jälkeisenä energianpalauttajana. Linsseissä on kuitua ja proteiinia. Kookosmaito puolestaan taittaa tomaattia lempeästi ja chili tuo talveen lämpöä. Mukaan sopii myös porkkana, maissit tai paprikakin.

Kaiken kaikkiaan en voi olla lisäämättä, että ruuanlaitossa on tärkeää maistaa tekemäänsä ruokaa, ja keskittyä. Hosuttu ruoka myös maistuu siltä. Mautonta ruokaa ei ole pakko syödä muualla kuin kylässä ja ravintolassa.

8 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Haluatko seuraavaksi testata risottoa? :) Sekin onnistuu vain hyvällä huolenpidolla ja maistamalla. Vaikkakin melko nopeasti. :)

norppa kirjoitti...

Mä katsoin tänään jo risotto-ohjeita mutta sitten ajattelin, että ei, kyllä sen on pakko olla Noran Jamie Oliver resepti joka saa kaikki syömään selleriä! Sitäpaitsi mä just kehuin sitä viimeks eilen.

Pelastakaa keittäjä Oliver kirjoitti...

"kyllä sen on pakko olla Noran Jamie Oliver resepti"


Mitäs meinasit väsätä Jamie Oliverista? Siihen tulee selleriä? Mitä muuta?

Keittoaika??

Nora kirjoitti...

Tsekkaa sun meili! :)

fogues kirjoitti...

älkää hukatko hyvää selleriä oluen ryystämisestä ruokiin!

MinkkiP kirjoitti...

Koska Norppa voi tulla tomaattikeitoille? Tai risotolle?

norppa kirjoitti...

Minkki P, no tomaattikeittoa, Anniinan testimaistamaa, olisi tänäänkin mutta mä just ajattelin että pitäis etsiä se reilunkaupan suklaakakun ohje ja tehdä sitäkin, ja pyytää longboard siskokset jälkiruualle, te ootte musta niin superkiitollinen jälkkäriyleisö. Ensi kesänä mä teen raparperipiirakkaa ihan teidän takia.

MinkkiP kirjoitti...

Mä oon NIIN tulossa!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...