perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Anna mun kaikki kestää vol. 2

No on se nyt perkele, että ennakkoluulot ja rasistisuus saavat vaikuttaa alalla, jonka pitäisi olla ylpeä puolueettomuudestaan ja ammatillisesta osaamisestaan.
En nähnyt eilisiä uutisia, joten ällistyin tänään entisen Lapin kansan päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan kommenteista. Miten suomessa voi sanoa mitä vain, omalla nimellään ja naamallaan mutta ihminen ei saa olla sitä mitä on? 
Kenellä yleensäkään on varaa heittää ensimmäistä kiveä, tai jos niikseen tulee, niin sitä seuraavaakaan.
Korhosella on ollut alaistensa luottamus ja kunnioitus. Työssä sen pitäisi riittää. Moni hetero joilla näitä ei ole, on vastaavassa asemassa mitä Korhonen haki. Yhteiskunta on sirpaloitunut aikoja sitten. Perusperhe on vain yksi malli. Monella työpaikalla pidetään yksityiselämä vielä täysin erillään töistä. 
 Maakuntalehdistä on löytynyt kautta aikojen maineeltaan kyseenalaisia päätoimittajia. Kylillä on tiedetty - mutta ilmeisesti Almamediassa ei. Suomessa saa olla juoppo tai käydä vieraissa. Raja menee julkilesbossa. Mikä se muuten edes on?  
Lapin matkailu elää turismista. Esitteissä ei eritellä palveluita vain heteroille ja muille. Lapin Kansaa tilatessakaan ei varmasti kysytä laitetaanko lesbo- tai homotilaus, vai onko tämä ihan normaali soveliastilaus. 
Me emme ole samanlaisia tässä yhteiskunnassa. Meistä ei tule samanlaisia, eikä meistä tarvikaan tulla. Mutta jotta pystymme elämään hyvässä yhteiskunnassa, pitää hyväksyä myös toiset. Ehkä Tuomi-Nikulalla on sama ongelma kuin monella muullakin. Epävarmuus itsestä saa aikaan pelkoa ja ennakkoluuloja, ja antaa kummallisen vallan harhan sen kertomiseen "mitä kaikki ajattelevat". 

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se että takapajuinen suomikin on kalenterin mukaan 2000 luvulla ei tarkoita etteikö maa olisi vielä väärällään sikaniskoja jotka asenteidensa puolesta sopisivat paremmin jonnekkin pimeälle keskiajalle.

-törmänen-

prepe kirjoitti...

Kumpi tekee onnelliseksi: se, että on sinut itsensä kanssa vai se, että miettii millainen minun pitäisi olla jotta täyttäisin hyväksyttävät normit? Vastaus ei ole tällaiselle perusheterollekaan kovin vaikea.

no kukas muukaan ku kuisma kirjoitti...

Ei PE*^#¤E Kuismalla alkaa jenga kiristää otsalohkoo taas siihen malliin et OOHOH. 1 urpo antaa fudut ku siviilielämä ei miellytä. Kaikilla ei ole sitä ruususten perhettä mitä Talenne näköjään olettaa olevan. Varmaan on joku vaimonhakkaaja - jos ei oo pullia paistettu ku tulee himaan niin varmaan pistää turpaan vaimolle. KUNNON PERUS JUNTTI!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Alkuun olin hämmästynyt Korhosen erotamisesta ennen ensimmäistäkään työpäivää. Nyt olen alkanut miettimään että josko/toivottavasti Korhosen fuduista seuraisikin aimo annos hyvää.
Ehkä tämä saa ihmiset vilkaisemaan peiliin, miettimään, kenties päivittämäänkin omaa mailman katsomustaan tavalla joka on vaan tällekkin yhteiskunnalle hyväksi.

Almamediallehan tämä nyt ei tainnut olla ensimmäinen kerta kun potkuja jaellaan enemmän tai vähemmän kyseenalaisin perustein. Milloin vikana ikä, milloin sairaus, milloin jotain muuta...

-törmänen-

hna kirjoitti...

Mä en edes tiedä mitä kunnallisvaaleissa ehdokkaana oleva voi sanoa, joutumatta joskus Alma Median teilaamaksi Alma Median kritisoijaksi... Mutta voihan anaalin syvin pimeys!

Appiukko sanoi, että jo alun alkujaan Alma Media harrasti diskriminointia, kun haki nim.om Naista päätoimittajakseen. No onhan sekin ihan hanurista. Eli yritettiin antaa tietoisesti kuvaa, että ollaan "avoimia" ja "uudistuksellisa", kun palkataan ihan nainen!

Mutta Alma Ämmä astui miinaan ja sai enemmän kuin pyysi! Oho! Voi eiiiiiiiii...

JOS ja jos ja jos pätevyys ratkaisisikin tai potenttiaali hoitaa tehtävää, niin... Tarvitaan vain aitoa sitoutumista arvoihin ja toistenkin kunnioittamiseen.

Minusta aika monella on jänniä puolisoita, mutta ei ihan aina se minun subjektiivinn mielipide jonkun puolikkaasta anna syytä epäillä ihmisen ammatillista pätevyyttä. Ellei sitten ole joku... Emmä edes keksi.

Ja jos edelleenkin Lapissa ajatellaan, että ainoita oikeita ihmisiä ovat avioliitossa olevat heterot, niin huh huh! Lapissahan jo ajellaan ympäripäissään, niin että se saa kyseenalaistamaan alueella vallitsevaa älykkyyttä!

Ja eikö olla jo opittu, ettei yleistys ydinperhe tee ihmisiä onnellisiksi eikä takaa EDES eeää lapsuutta!

Mun pitää ostaa uusia paitoja. Tänä vuonna on palanut hihoja sen verran...

Anonyymi kirjoitti...

On se nyt perkele että ei osata olla vetämättä tuota rasismia joka paikkaan. Kyse ei ole rasismista silloin, kun on kyse sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvasta syrjinnästä.

hna kirjoitti...

Kirjoitinko mä vai kuka rasismista?! No eihän JUST sama asia ole, jos rodun/ihon värin tai vastaavan takia sorretaan kuin seksuaalisen suuntaumuksen, mutta hyvin pitkälle samasta teemasta on kyse.

Norppa, Noora kirjoitti...

" Arkikielessä sanaa rasismi käytetään joskus myös puhuttaessa muusta syrjinnästä, kuten esim. ikään perustuvasta syrjinnästä eli niin sanotusta ikärasismista."

Sorry anonyymi, tämä blogi on täynnä, suorastaan tulvii arkikieltä.

Lohdullista, että aihe on kirvoittanut kommentteja. Itse olin aidosti ällistynyt kuinka suppeita vielä ollaan. Ja varmasti itsekin olen monessa asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Kyllä se tuossa Norpan tekstissä on, ihan alussa vielä.

norppa kirjoitti...

Tekstin loppupuolella se ei olisikaan ollut niin suuri synti..
Tässä kirjoituksessa rasismilla tarkoitettiin yleisesti arkikielisesti syrjintää.
Tuskin olen tulevaisuudessakaan tarkempi, paitsi tietysti tämän määritelmän suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea analyysi tapauksesta

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Tähän mennessä ainoa blogi, jossa asiaa ei ole kommentoitu suu vaahdossa ja kuola lentäen vaan tiukasti analysoiden.

Kannattaa odottaa välimiesoikeuden päätöstä ja jos se ei toteudu, niin käräjäoikeuden tuomiota. Palataan asiaan kun oikeus on puhunut.

Norppa, Noora kirjoitti...

Olisi pelottavaa elää yhteiskunnassa, jossa keskustelu olisi kiellettyä, ja odottaisimme aina että välimiesoikeus päättää mitä mieltä olemme.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tässä korhonen-tapauksessa ole ollut mitään keskustelua. Oppikirjamainen trial by internet/newspaper on kyseessä. Sellainenkin yksinkertainen asia kuin työsuhteen irtisanominen ja työsuhteen purku, jotka siis ovat aivan eri asioita, sotketaan jopa työoikeuden professorien taholta.

Suomi muuten on yhteiskunta jossa ei ole keskustelua muutenkaan. Ainoastaan yksi totuus on kerrallaan voimassa.

Norppa, Noora kirjoitti...

sanoo nimm. " Palataan asiaan kun oikeus on puhunut."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...