perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Vielä siitä heijastimesta

Käsi ylös, monellako on heijastin vaatteissaan? Tai edes jossakin lähettyvillä niin että sen voi kiinnittää vaatteisiin hämärällä ulos mennessä? Itse olen antanut kaikki heijastimet eteenpäin lapsille. Ihan niinkuin itse olisin pimeässä itsestään hehkuva. Paitsi nyt kun sain Hannalta tuon tyylikkään takkikoristeen, joka suorastaan vaatii mukana oloa.
Ja vaikkei aina tarvikaan jäädä auton alle ja kuolla, niin kyllä heijastimien käyttö lisää kaiken kaikkiaan liikenteen sujuvuutta. On miellyttävää nähdä ja näkyä ennemmin kuin myöhemmin, ja välttää turhat läheltä piti tilanteet.

Suomen liikenteessä kuolee vuosittain keskimäärin 50 jalankulkijaa.
Onnettomuuksista puolet tapahtuu pimeällä tai hämärässä. Muutamaa poikkeusta
lukuun ottamatta jalankulkija on aina liikkunut ilman heijastinta.Heijastin on
yhtä tarpeellinen taajamissa kuin taajamien ulkopuolellakin. Kevyen liikenteen
onnettomuusriski on pimeällä kaksi kertaa suurempi kuin valoisana aikana.
Kuolemanriski ilman heijastinta pimeässä kulkevalla jalankulkijalla on jopa
kymmenkertainen verrattuna heijastinta käyttävään.Lain mukaan jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan käytettävä asianmukaista heijastinta.
Käyttövelvoite koskee myös valaistuja teitä.

6 kommenttia:

hna kirjoitti...

Mulla on vähintään 1 per takki, Helmillä haalareissa peräti kolme, Mairella flexissä pieni rivi heijastin tarroja, Jaakollakin nyt takissa 1 ja repussa 1, mulla on laukussa vielä kaksi (tosin ne on samassa "nipussa"), Helmin vaunuissa roikkuu 3 ja sitten olen heijastintarroittanut niitä vielä lisää (koska onhan niissä valmiiksikin heijastinnauhaa tmv.), Helmin vaatteissakin kyllä on osin heijastinnauhaa (tosin ei kylläkään kaikissa välikausivaatteissa), Mairenkin kylmänilmanvaatteissa on aina heijastinta… Niin ja mulla on talvikauden lippalakissakin sellai oikein disain-heijastin.

Ja pyöräilijöillä PITÄÄ olla ajovalo jo hämärällä!

Norppa, Noora kirjoitti...

Mulla on pyörässä ajovalo, vain ja ainoastaan siksi, että sain sen sulta! Muuten en olisi muistanut/ehtinyt vielä hakea sitä.
Joten kiitos!

hna kirjoitti...

Ole hyvä! Naapurinsetä kulki ilman kypärää (pyöräillen) ja hudaa tuli heti. Nyt sille viedään ihan heijastinkin, kun ei se kerran lottoa eikä ole siis asiaa kioskille, mistä (ainakin) heijastimia saisi…

Mahtaako Nestorillakaan olla valoa p… yörässä!? Ruman pyöränkin voisi tuunata heijastin tarroilla! Tai sen kypärän! Kuten olen siis itse tehnyt.

Zepa kirjoitti...

Heppi! Joka takissa kaiketi omansa. Mutta se rasittaa, että vaiks designheijastimet saattaa olla nättejäkin, niistä pyydetään sitten vähintään kymppi. Höh, heijastimethan häviää aina! Kuka nyt haluu tiputtaa kympin heijastinta, kysyn vaa...

hna kirjoitti...

R-kioskilla on ihan tarpeeksi hienoja heijastimia! Mutta oma disain onkin joku outo ale-löytö, jonka alelle en ole vieläkään keksinyt syytä…

Ansku kirjoitti...

HEP! Mulla on! Monta. Käsilaukuissa enimmäkseen kun ei takkia välttämättä tartte vaikka pimeä onkin. Mutta myös kyllä takeissa. Ja kaikki on tuotu Suomesta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...