maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Yleisön pyynnöstä

Arvioisin, että täällä ollaan käyty jo eilen illalla kurkkaamassa "olisiko mitään vaalikommenttia" ja tämänkin päivän aikana että "mites nyt suu pannaan"; joten tässä tulee.
Vaalien jälkeinen fiilikseni on hyvä. Arvioin alunperin, että demarit häviäisivät hiukan mutta koska en ole ennustaja, ymmärsin että tappio voisi olla murskaavakin. Ja vaikka monissa kunnissa menetettiinkin paikkoja, ei fiilis tunnu samalta kuin eduskuntavaalien aikohin. Silloin tiesi, että aina ei osallistumisesta palkita.
Nyt en valitettavasti pysty kierimään tervassa ja höyhenissä. En myöskään heittämään tuhkaa päälleni. Tai Jutta Urpilaisen päälle. Kokemattomuus näkyy vielä mutta nyt kun on saatu vaalit pois alta, on aika keskittyä politiikkaan ja puolueen johtamiseen. Kesäkuussa saatiin mitä tilattiin, nyt on kentän aika seistä omien valintojen takana ja puhaltaa yhteen hiileen. Vaalien jälkeen siihen on aikaa ja syytä.
Olen myös iloinen, että äänestysinto ei ollut suhteessa keliin. Hienoa myös että vihreät arvot ovati aktivoineet ihmisiä jo ihan uurnille asti. Tosin kerran neljässä vuodessa lappuun numeron piirtäminen ei vielä kerro ihmisen ympäristövastuusta. Mutta nyt on vihreilläkin mahdollisuus näyttää miten valtaansa ja osaamistaan käyttävät, kun siihen on valtuutus ja mahdollisuus.
Perussuomalaisten kannatuksesta en osaa vielä sanoa mitään. Halmeen esimerkki on vielä tuoreena muistissa siitä miten saadaan kansan syvät rivit liikkeelle, ja miten heitä sitten edustetaan.
Kokoomuksen Toivo-talkoista lämmittää vain Jan Vapaavuoren kannatus. Asuntoministeriys on tehnyt Vapaavuorelle hyvää. Ennemmänkin hänen tyylisiään porvaripuolueessa ei olisi yhtään pahitteeksi. Ehkä Ruusulankadullakin voisi sen jälkeen asua muitakin kuin osakeomistajia.

Esan ruumiinavaus Tulikärpäsen johtopäätökset

4 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Nooh...tarkoitus ei ole ollut lyödä lyötyä. Omasta mielestäni se miksi demarit eivät menesty on se, että lupaukset, tavoitteet ja keinot eivät ole tätä aikaa. Ollaan liikaa kiinni vanhassa maailmassa jota ei enää ole. Enkä suoraan sanoen ole edelleenkään vakuuttunut nykyisen puheenjohtajan kyvyistä. Mutta ehkä aika näyttää.

Vapaavuoresta olen samaa mieltä. Pidin kaveria joskus yhtenä iljettävimmistä kokoomuspoliitikoista mutta kuten sanoit: asuntoministeriys on tehnyt miehelle hyvää.

Itse olen aika tyytyväinen vaalien lopputulokseen. Kävin kuitenkin antamasi linkin linkin kautta tutustumassa Jussi Halla-ahon ajatuksiin ja tuli todella paha olo. Teki mieli vetää kaveria turpaan. Ihan näin syntyperäisenä valkoisena suomalaisena kristittynä. Ihan kiva että se Soini vetää mukanaan tällaista sakkia. Halla-aholla oli paljon esimerkkejä julmuukista joihin mustat ja islaminuskoiset ovat syyllistyneet. En kuitenkaan löytänyt mainintaa Adolf Hitleristä, Bosnian Serbeistä tai Kauhajoen ja Jokelan koulujen valkoisista ampujista. Maailma on niin helppo yksinkertaistaa ja syyttää kaikesta vierasta/sellaista jota ei edes halua yrittää ymmärtää.

Minkki P kirjoitti...

Jatkettaisko vaaliteemalla kenties after workseilla jo tänään?

Norppa, Noora kirjoitti...

no siis tänään just kävis! mitä prepe laittais meille?

Norppa, Noora kirjoitti...

niin.."perussuomalainen sitoutumaton" jussi halla-ahon lupaukset ovat tätä päivää..

Itselleni on parempi, että käyn ojentamassa heijastimia liikkeen lähellä jonka tavoitteet ovat niitä vanhoja ja muodista menneitä; kuten vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...