torstaina, lokakuuta 09, 2008

Päivän plussat

Mahtavaa, kaupassa on taas satsumia! LähiValtsussa kipaisufiilikset nousivat huimasti kun näin satsumalaarin. Täydellistä. Niitä voisi syödä kilokaupalla.
SATSUMA
(Citrus reticulata var. unshiu)
Satsuma on mandariinin ja klementiinin välimuoto, joka on alunperin kotoisin Japanista Kiushun saarelta. Satsumat ovat litteän pyöreitä, ohutkuorisia ja kiiltäviä. Ma
ku on mieto ja hedelmäliha mehukasta ja siemenetöntä. Niiden kuoressa on usein vihreitä läikkiä, mutta hedelmät ovat silti syötäviä ja kypsiä. Satsumat korjataan kypsänä, aivan kuten muutkin sitrushedelmät.
Toinen iloinen yllätys oli kotona lattialla odottaneet kortti ja kirje. Olen kortti ja kirjeihmisiä. Erityisesti tämän päiväinen kirje ilahduttaa, koska luulin menettäneeni viimeisen kirjeystäväni kun Isotätini nukkui keväällä pois. Nyt olen kuitenkin saanut uuden kirjeystävän, ehkä toisenkin. Ihmisten pitäisi kirjoittaa toisilleen. Kirje ilahduttaa aina. Käsin kirjoitetuissa sanoissa on jotain pysyvää, jotain aikaa antavaa. Sitä parasta mitä ihminen toiselle voi antaa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...