keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Vekkulit vaalikoneet

Vaalikoneet ovat vekkuli lisä vaaleihin ja oman ehdokkaan etsimiseen. Jos ei jaksa käydä Kolmen sepän patsaalla vaalikahvilla, voi ehdokkaiden kuviin ja nimiin tutustua myös internetissä.
Suurin hyöty vaalikoneissa on, että äänestäjän on pakko miettiä vastaukset esitettyihin kysymyksiin. Ai pitäisikö pormestari valita kansanvaalilla? Kannatanko pakkoliitosta? Pitäiskö päivähoidon olla ilmaista kaikille? Mitä palveluita voi/pitää yksityistää, vai pitääkö/voiko mitään? Jos ei muuta niin tuleepa käytyä läpi mitkä asiat yleensäkin liittyvät kunnallispolitiikkaan. Tai kuntapolitiikkaan niin kuin nykyään on tapana sanoa. Terveyskeskus ja peruskoulu - kumman säästät, kumpi kaatuu?
Tänään naputtelin kiltisti Ylen, Maikkarin ja HS:n vaalikoneet läpi. En jaksanut aivan sieluni syvyydellä pohdiskella kaikkia vastauksia, saatika painotuksia. Jos energiaa olisi liikaa, kokeilisin vastauksia myös eri painotuksilla ja testailisin kysymys kerrallaan ykkösehdokkaan vaihtumista. Mutta koska näen melko selkeästi ensi sunnuntain numeroni, en jaksa perehtyä aivan täydellisesti vaalikoneiden sielunelämään. Mutta ehdottomasti, käykää täyttämässä, mielenkiinnosta! Ei kestä kauaa, ja testin voi tehdä niin monta kertaa uudelleen, että tulos varmasti miellyttää.
Maikkarilta samimmat mielipiteet on 10-vuotta nuoremmalla miehellä. Hs:stä tuli puolestaan 20-vuotta vanhempi nainen. Yleltä lähestulkoon samanikäinen nainen.

Vaalikone mtv3
Vaalikone yle
Vaalikone HS

4 kommenttia:

Minkki P kirjoitti...

Sopivin oli 10v nuorempi daami, puolue SDP. Ehkä huolestuttavinta oli että Eero Heinäluoman kanssa meillä synkkasi 10.parhaiten. Hmmm...

Norppa, Noora kirjoitti...

no sehän on hyvä! mä laitan eerolle meilin, että sillä on vielä toivoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hs:n vaalikone ehdotti mulle islam-puoluetta. hmmm...?

Norppa, Noora kirjoitti...

Monesko Eero Heinäluoma oli?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...