lauantaina, elokuuta 23, 2008

Kaupunkimme päättäjät

Perjantailta jäi hyvä lause(se ainut) kaikumaan päähän.. " ..sit sä joudut myös olemaan vastuussa, jos jonkun päähän tippuu jääpuikko !"... aihe liittyi siihen jos menee taloyhtiön hallitukseen, joutuu olemaan asioista vastuussa.
Se on totta. Jos on päättämässä asioista, päätöksistään joutuu olemaan vastuussa. Mutta eikö se ole joka paikassa niin. Eikö päivittäin töissä, ja vapaa-ajallakin joudu, tai saa olla, omista päätöksistään vastuussa.
Tämä liittyy myös tuleviin kuntavaaleihin. Pääsee ja joutuu päättämään. Saa ja pitää osallistua. Pääsee osallistumaan oman kaupunkinsa asioihin. Kun kaikki vaan valittavat millaisia päättäjät ovat, niin en ymmärrä miksei niistä asioista mennä sitten itse päättämään. Paitsi, että kun niistä päätöksistä tosiaan pitää olla vastuussa, siihen työhön menee ihan hemmetisti aikaa, ja joutuu näkemään vielä vaivaakin sen eteen että saa/joutuu olemaan päättämässä. Miksei meillä ole enemmän uusia, viisaita päättäjiä?
Taustalla oli jossain vaiheessa ajatus myös omasta ehdokkuudesta, ja myönnän rehellisesti että "olisi pitänyt" mutta viime talven rankkuus osittain sai painamaan jarrua. Haluan nähdä miten tämän vuoden loppu sujuu ilman uusia jättiponnistuksia. Uusi työ saattanee riittää tähän syksyyn. Silti oma laiskuus hieman harmittaa. Toisaalta, vaalityö Helsingin alueella vaatii ison ponnistuksen ja paljon porukkaa avuksi, enkä ole aivan varma kuinka moni tuttavistani tulisi jakamaan Vallilaan Loimaannorppa flyereita..
Se ei tarkoita silti, ettenkö aio olla vaalityössä mukana. Eheii, kyllähän sitä pitää olla silti jelppimässä muita, jotta pysyy joku järki yhteisissä asioissa päättämisessä. Tänä vuonna olen vahvasti mukana Hannan Kopran kamppiksessa. Kyllä, Hanna on ehdokkaana!
51 päivää kuntavaaleihin -
www.kuntavaalit.fi
Sain muuten vihdoin kokeltua bloggerin äänestysominaisuutta, joten äänestämistä voi jo kokeilla lämmittelyksi näillä sivuilla.

3 kommenttia:

hna kirjoitti...

No eduskuntavaalit tulee kanssa taas kohta. Ei huono idea…

Niin, ehdokkuus on aika jännä asia. Se on samalla pelottavan jännittävää, aika extremeä, tuntee haukanneensa pelkällä ehdokkaaksi suostumisella ison palan keikkiä ja silti tietää ja tajuaa että yksi sun toinen on ollut ennen itseä, nyt samaan aikaan ja tulevaisuudessakin ehdokaana. Muissakin kuin kuntavaaleissa. Niin jotka tosin vaikuttavat enemmän ns. iholla kuin vaikkapa eurovaalit… En siis vähättele kunnnallisvaaleja, mutta moni ei tajua niiden arjen merkitystä.

Meillä olisi hypoteettisesti ollut niin mahtavaa yhdessä valtuustossa. Sisäinen turbulenssi on etenkin tervettä, mutta silloin se olisi ollut taattua! Ihanaa kuitenkin, että sä tuupit mua ja olet jakamassa hna-flaikkuja, koska musta olisi jotenkin helpompaa jakaa loimaannorpan-flaikkuja… Ju nou.

Loimaannorppa, Norppa, Noora kirjoitti...

Ai nou, mutta musta tuntuu, että Helsingin valtuusto ei ehkä olisi ollut vielä valmis meihin molempiin..
mutta " tää stadi on meidän - tehdään siitä hyvä kaikille! "

Äitee kirjoitti...

Juu häv biin nomineitiiidd

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...