keskiviikkona, elokuuta 27, 2008

Tossut ja tsemppiä


Sain vihdoin haettua itselleni uudet tossut. Seuraava puolikas lähestyy, ja vanhoissa on jo reiän alku. Tai ehkä ei enää niin alkukaan. Alennustossuja lähdettiin hakemaan, ne löydettiinkin mutta ei ihan niin alhaista kuin olisi toivottu. Tossuissa on kyllä myös se juttu, että ne muutaman kympin edullisemmat saattavat siellä jossain kriittisessä ylämäessä kilahduttaa huomattavasti enemmän kuin säästö minkä olisi väkisin halunnut. Edelliset tossut kestivät 2,5 vuotta, ja on niillä sitten juostukin. Joten hyvät, että löytyi suhteellisen pienellä hakemisella, ja sellaset mitkä oikeasti tuntui hyviltä.
Sitäpaitsi, mikä ihmeen "seuraava puolikas", ihan niin kuin tässä niitä oltaisiin juostu enemmänkin. Länsiväylän jälkeen on ollut yksi pidempi juoksulenkki, eikä sekään ollut lähelläkään puolikasta. Asiantuntija itä-helsingistä muuten jaksoi huomauttaa ettei "kukaan enää juokse puolikkaita" olin samaa mieltä kunnes kuulin, että arvostelija itse on ollut mittaamaansa aikaa maratonilla. Siis maratonithan ovat aivan yhtä nähty. Ultraa tai triatlonia sen olla pitää!
Mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin, itselleni on aivan sama kuinka paljon tai vähän muut juoksevat tai eivät juokse.
Mutta. Tossumyyjien asiantuntemus jaksaa hämmästyttää. Joku tietää malleista paljon, osaa(ja jaksaa)kysyä sekä suositella. Jaksaa ehdottaa kokoja ja kokeilee itsekin tossun päästä että onko liian pienet vai ei. Sitten on näitä "täs ois nyt nää" ja "ei tää pronaatiotuki kai haittaa" -tyyppejä. Ero oli taas kuin yöllä ja päivällä. Hämmästyttävää vielä "yleisliike Intersportissa" sai parempaa palvelua kuin 4runnersissa, ja olisi tietysti voinut kuvitella olla toisinkin päin.
Ja sitten tsempistä. Viikko on puolessa ja punnitus lähestyy. Kilo on vielä jäljellä, tosin niin on vielä kolme kokonaista päivääkin. En ole edes huolissani. Ruokavalio on vichyä, lounaaksi ateriakorvikekeitto, omenaa tai ananasta välipalaksi sekä muutamia kupillisia kahvia. Illalla kotona on tavallista laimeampaa itse tehtyä kaalikeittoa ja lisää vichyä. Tänään tosin teki sairaasti mieli haukata pala jälkiuunileivästä. En haukannut. Kahvista olen jopa miettinyt luopuvani huomisen jälkeen..
Vedon toisen osapuolen kanssa psykologinen taistelu on myös käynnissä. Kännykällä lähetetään väärennettyjä vaakatuloksia tai suklaarasiakuvia. Äidin kännykästä lähetetyistä tekstareista puhumattakaan..

4 kommenttia:

Marinadi kirjoitti...

Minä olen kyllä 4Runnersissa (Erottajalla) saanut tosi hyvää palvelua. Lienee varmaan ihan siitä kohdalle sattuvasta myyjästä kiinni, miten paljon tossuista tietää ja kuinka paljon on valmis aiheesta kertomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni kävi maraton-tossujen kanssa niin, että ekalle NYCin keikalle tuli ostettua hyvissä ajoin ne kalliimmat ja "parhaat" Assut, joiden kanssa treenattiin jalat paskaksi ja itse maratonin jälkeen tuskin käveltiin.

Toisen NYCin reissun kanssa kävi sitten se seuraava tossumyyjän painajainen, eli ostettiin tuliterät Kayanot Manhattanilta hieman jalkaystävällisempään suuntaan ja ilman kilometrinkään sisäänajoa tuli se 42km vedettyä. Eikä hiertymän hiertymää, ja aikakin parani.

Se on niin tossuista kiinni!

- Fogues

Zepander kirjoitti...

Toi tsykolokinen sodankäynti on hyvä idea...!

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset itään et kaikki juoksee puolikkaita nykyään, tosikot ja hullut pinkoo pidempii..

Joo täytyy myöntää et kyllä myyjiä on moneen lähtöön. Samassa urheiluliikkeessä eri myyjä sanoi, et ei toi kalliimpi kypärä sovi sulle, ku työnsit kädellä sitä leukasuojusta niin kypärä meinas nousta takaraivosta yli. Ei siis lähteny myymään sitä kallinpaa, "et jos joskus sit sattuu pahemmat pannut ja toivottavasti ei satu koskaan" toivotti myös hyvät illat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...