perjantaina, elokuuta 29, 2008

Olen saukko

Hannalta tuli linkki Hesarin "Mikä eläin olen"-linkkiin.
Minä olen saukko. Nooh, mikäs siinä - leikkisä erakko, joka sietää ihmisiä kunhan ne eivät häiritse.

Saukko

Saukko
  • Lutra lutra
  • Pituus: 50 - 100 cm, häntä 26 - 55 cm
  • Paino: 3 - 15 kg
  • Elinikä: 10 vuotta

Olet saukko! Et ota elämää turhan vakavasti ja leikkisyytesi huvittaa ja riemastuttaa muita. Sinua ei myöskään saa pysymään pitkää aikaa aloillasi, vaan olet mieluusti aina menossa.

Tylppäpäinen saukko on sopeutunut täydellisesti vesielämään. Sen ruumis on virtaviivainen, turkki vedenpitävä ja varpaiden välissä on uimaräpylät. Saukon uimanopeus on 10 - 12 kilometriä tunnissa.

Saukon pääravintoa ovat kalat, mutta se napostelee myös rapuja, sammakoita, kotiloita ja hyönteisiä. Elämäntapana saukolla on jatkuva erakkomainen kiertely laajoilla alueilla. Saukko on arka ja varovainen, mutta se tottuu ihmiseen, jollei sitä häiritä. Kesyyntynyt saukko on kekseliäs, ja se oppii nopeasti avaamaan vesihanan tai jääkaapin.

Saukko on hyvin leikkisä eläin. Sillä on muun muassa tapana lasketella mäkeä tai työntää itseään eteenpäin mahallaan maaten, ilmeisesti energiaa säästääkseen. Kuitenkin lumen peittämien rantapenkkojen jäljistä voi havaita, että saukko on kiivennyt uudelleen penkalle ja laskenut alas vain huvitellakseen.

Saukko voi ainoana pohjoismaisena petoeläimenä saada poikasia kaikkina vuodenaikoina, ja pariskunta viettää parittelua edeltävän viikon leikkien, kirmaten ja toisilleen sirkuttaen. Poikasia syntyy yhdestä kolmeen.

7 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Luulin että olet norppa. Tämä oli kyllä aikamoinen yllätys....itse olen kyhmyjoutsen. En nyt ihan tiedä oliko kuvaus sopiva...

Olet joutsen! Viihdyt parhaiten oman puolisosi kanssa, etkä mieluusti reissaa paikasta toiseen. Olet parisuhdekeskeinen, ja rauhallinen ja tavallinen perhe-elämä on sinua varten.

Loimaannorppa, Norppa, Noora kirjoitti...

Toi testi on Oraakkeli!Erehtymätön.
Nyt vaan odotetaan vielä mikä minkki p on.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ooon Kanadanmajava!

-törmänen-

MinkkiP kirjoitti...

Mä oon susi.

Miika kirjoitti...

Joutsen. Olisin halunnu olla delfiini =/

Nora kirjoitti...

Olet karhu! Ulkoiselta olemukseltasi saatat olla hyvin sympaattinen, mutta tarvittaessa osaat hurjistua. Olet elämän rennosti ottava ja mielipuuhaasi onkin nukkuminen.

hna kirjoitti...

Mä en ymmärrä miten mä voin olla rotta, koska vastasin vikaan kysymykseen: Kukkuu! ja se kuvauksen loppu osa ei saa pitää paikkansa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...