sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Million Little Pieces vai Million Little Lies

Suomalaista kirjastoa ei voi tarpeeksi ylistää. Tai ainakin täällä pääkaupunkiseudulla me olemme hemmoteltuja. Kirjoja, musiikkia, lehtiä, ilmaiset nettiyhteydet ja usein vielä kauniit ja viihtyisät tilat..Ja avuliasta sekä osaavaa henkilökuntaa. Toisista kirjastoista voi tilata kirjoja toisiin kirjastoihin, ja kirjoja voi myös palauttaa minne sattuu..
Sain käsiini, vihdoin, tilaamalla James Frayn Million Little Pieces, ottamatta etukäteen selville mitä se käsittelee.. No kippas kappas, näin sunnuntain kunniaksi onkin hyvä aloittaa kirjan lukeminen joka käsittelee alkoholista ja huumeista eroon pääsemisestä..
Satuin näkemään Oprah shown(joo joo, tiedetään..) jossa käsiteltiin kirjaa, ja jokainen ihminen kirja kädessä hoki vain että se oli todellinen mestariteos mitä ei voinut laskea kädestään, ja aivan uskomaton tarina..ja tämä tietysti amerikkalaiseen tapaan höystettynä ylisanoilla.
Ajattelin että okei, jos näin on niin pitääpä etsiä kirja ja lukea mistä nuo kaikki ihmiset kohkaavat, ja koska meidän kirjastostamme sai jo uudemman painoksen missä oli jo kirjailijan kommentit palautteeseen..oli selviämässä että tarinaan liittyy muutakin... Sama käy huimat paljatukset tehneiltä nettisivuilta. Lukaisen kuitenkin tämän "oooooh...ja aaaaaaah" -kirjan ensin.. ja luen "totuuden" vasta sen jälkeen..Mutta kiinnostukseni on herännyt.

"When the investigative website The Smoking Gun raised questions about the validity of James Frey's memoir A Million Little Pieces, many journalists wrote about the controversy. Headlines across the country read: "The Man Who Conned Oprah" and "A Million Little Lies."

The Smoking Gun

Valehteleeko Frey: by Stephen King

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...