torstaina, huhtikuuta 19, 2007

Puhdasta tuli!

Voi hämmästysten hämmästys! Miten voi tulla puhdasta pyykkiä kun heittää pesukoneeseen hiukan pähkinänkuoria pikkuruisessa kangaspussissa?! En tiedä mutta tuli vaan.(taikasana: saponiini) Ja se uskomaton innostus, joka liittyi pyykin pesemiseen oli myös tervetullut lisä..Ei nimittäin tapahdu yleensä(milloinkaan). Tai oikeastaan koneen päälle saamisessa ei ole ongelmia, ainoastaan ripustusvaihe aiheuttaa hitaampaa liikehdintää. Ehkä voisin yrittää laittaa osasyytä fyysisten mittojeni niskoille..kylppärissä olevat narut ei ole millään tavalla mitoitettu niin että edes hyppäämällä(ja kuka muutenkaan ripustaa pyykkejä hyppäämällä) ylettyisin laittamaan mitään kuivumaan, ja siksipä joka kertainen agropatia esitys joskus odottaa suorittajaansa.. *Jalka..pesukone..kurotus..oho, ohi..auts..ei ylety..ylettyy...eiku..auts..kiroulua..eiku..nyt*
Mutta pesupähkinät oli hauska yllätys, ja itseltäni tosi extompere kokeilu. Mietin kyllä että mistä tietää että vaatteet ovat oikeasti puhtaita, ja että ne eivät ole "vain" vedessä huljutettuja mutta kyllä sen eron selkeästi kyllä huomaa vaikka vaate ei tuoksu "pesuaineen puhtaalta". Oikeastaan aika miellyttävääkin että kankaassa ei ole keinotekoista puhdastuoksua. Yritän olla tupputtamatta koska en itsekään siedä sitä. Mutta suosittelen lämpimästi pesupähkinöitä! Hauskaa ja puhdasta. Ja ehkä jopa vähän ekologistakin. Sopii myös meille ei hurahtaneille. (tosin asiakkaamme kysyi tänään että olenko alkanut polttaa aineita kun selitin pesupähkinöistä..)
Mutta siis tottakai puhdistumiseen on myös syynsä.
"Pähkinät" ovat Sapindus mukorossi -puun hedelmiä ei voida käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuorista irtoaa vedessä luonnon sapoiinia, jolla on puhdistava vaikutus, ja joita on käytetty Intiassa ja Nepalissa pitkään pyykin pesemiseen.
Jään odottamaan millaista kommenttia tulee Juden testipyykistä!

Uteliaisuuden herätessä vois esim. tilata täältä
Tai hankkia täältä

3 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

TE KÄVITTE VIELÄ "MUN" EKOKAUPASSA!!!! Liityittekö EDES spostituslistalle?!!?

Mutta mä hankinkin noita. Ihan vaan kokeilumielessä. Kun on siideri ja viini (edelleen nou nou), niin kai sitä johonkin nekin rahat voi törsätä.

Norppa kirjoitti...

Lopeta toi valitus! Sua on jo pyydetty! :D :D
Mut siis keskitöölön ullakkopossekin on jo innostunut asiasta ja näytepusseja on jaettu muuallekin. Ensi viikolla aiheena: hehkulamppujen vaihto energialamppuihin ;)

Hanna Kopra kirjoitti...

Mä EN valita. Mä SYYLLISTÄN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...