torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Luonnollinen poistuma? Vai aktiivinen reagointi?

Keskustelin tänään puhelimessa nuoren naisen kanssa, huom. siis nuoren - en ikäiseni - ja hän kertoi että ilman vaalitulosta hän olisi ollut
eroamassa vuoden sisällä puolueesta.
Samoissa mietteissä on ollut varmaan moni kolmenkympin hujakoilla heiluva puolueen jäsen. Enkä ihmettele.

Onneksi tulos oli mitä oli. Moni lähtökuopissa ollut toivottavasti astuu nyt taaksepäin ja käärii hihansa, eikä vain jää seuraamaan miten puolue vastaa vaalitulokseen. Ainut mahdollisuus SDP:lle vastata oikealta tulleeseen herätystönäisyyn on saada tilaa tuoreimmille ja nuoremmille ajatuksille ja toiminnalle. Ja reagoinnin pitäisi tapahtua välittömästi, ei vuoden päästä.
On tuskaista tehdä yhteistyötä ja kehittää toimintaa ympäristössä, joka tuntuu liikkumattomalta ja pysähtyneeltä. Meillä on resursseina osaavaa, nuorta, fiksua ja nälkäistä voimaa, joka on antamassa periksi liian suuren ja jähmeän organisaation edessä.

Se ei tarkoita, että puolue pitää vallata(vai tarkoittaako?), ja keski-iän pitäisi olla alle 30-vuotta. Mutta ei se tarkoita sitäkään että sen pitäisi olla lähellä 60 -vuotta.
Soppatykkejä tarvitaan ja uutteria senioreita, jotka tekivät upeaa työtä näidenkin vaalien kampanjassa. Mutta sen lisäksi tarvitaan myös uutta osaamista. Kynnyksen on oltava matala myös sisäänpäin, ei ainoastaan puolueesta pois päin.

En haluaisi SDP:n seuraavasta kampanjasta karkkia ja sirkusta. Mutta olisin mielelläni ensi kerralla tekemässä kampanjaa joka viesti kertoo toimivasta, välittävästä, yhteistyökykyisestä ja oikealla vuosikymmenellä toimivasta puolueesta, ja jonka viestin takana myös puolue itse seisoo.
Kuva: Hanna Kopra

1 kommentti:

hna kirjoitti...

...vuosisadalla tai siis nyt jo vuosituhannella.

EIRAN HENGESSÄ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...