keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Terveisiä kaupungista!

Oli pakko palata kaupunkiin vaikka arvelutti. Olin jo integroitumassa juurilleni. Kieleni oli vaihtunut alkuperäiskansan kielelle, muistin jopa huomauttaa isäpuolelleni tl. Ufolle, että en voi kirjoittaa hänen elämänkertanovelliaan Loimaan-kielellä, koska hän itse ei sitä niinkään käytä. Kävimme keskusteluja, että jos Päätalo kirjoitti Iijoki -sarjan, olisiko ihan ookoo kirjoittaa sitten myös Loimijoki -sarja. Päädyimme pelkkään novelliin.
Tänään kotiinpaluupäivänä huomasin käyttäväni luontevasti sanoja: toisaikainen, alkujans,ehtoolla ja kattottaan. Huomasin myös että kehittyneeseen kulinaarimakuuni maailman parasta ruokaa oli ruskeesoosi, keitetyt perunat ja munakas ilman turhia hörhötyksiä.
Mutta paluu kaupunkiin kuitenkin sujui. Perheeni heittää minut usein Forssaan varmistaakseni että todella lähden, ja sieltä sitten bussilla takaisin Isolle Kirkolle. Ufo kysyi tuleeko kantamaan kassit bussille. Tirskahdin. Perhehuumorissa sävyjä riittää. Ja näin tänäänkin.
Viehättävää oli toki, että sain historiallisesti sekä lounastarjouksen että, herrasmiesmäisen tarjouksen päästä Focuksella Helsinkiin.(samassa autossa pari tuntia on kuitenkin samassa autossa pari tuntia)Vaikkakin tekstiviestissä erikeen mainittiin Paavo Väyrynen ja tarjoilun puuttuminen..
Kaupunkiin palaamiselle oli syy. Elkin kanssa pitäisi saada kasattua lasten satukirja. Tosin, iiihme ihme, keksimme aikuisten satukirjaan huomattavasti helpommin piirroksia ja tarinoita mutta sovimme että kun saamme lastenkirjan tehtyä, voimme palkinnoksi revitellä aikuistenkirjan kanssa. Wikille tiedoksi: eräs satukirjassa toisena seikkalijana on poro.

Mutta kylläpä oli mukava palata. Ensimmäisissä liikennevaloissa tuhatkiloa hiekkaa suut ja silmät täyteen. On siis kevät.
Ilmanlaatu on muuttunut tänään huonoksi tai erittäin huonoksi laajalti pääkaupunkiseudulla. Ilmanlaatu on YTV:n mittausten mukaan heikentynyt erityisesti vilkasliikenteisillä alueilla..Hengitysilmassa on paljon hiukkasia ja typpidioksidia. Huono ilmanlaatu aiheutuu katupölystä ja liikenteen päästöistä, jotka laimenevat heikosti säätilanteen vuoksi. Myös tuuli on erittäin heikkoa

4 kommenttia:

hna kirjoitti...

Siis ymmärsinkö oikein, että Väyrynen oli varma nakki? Siis tarjoiluthan voi hankkia matkalta eikä yksikään matka lopu ennen kuin aiheet Paavosta.

Prepe kirjoitti...

Väyrynen oli tässä tapauksessa vain nimimerkki jonka takana oli varsinais-Suomeen Focuksella (C-max) eksynyt tsadilainen. Oikea Paavo Väyrynen huseeraa kansanvallan pyhäkössä ihan omaa shoutaam parhaillaan....

Parasta Varsinais-Suomen kierroksella oli muuten Kauttuan klubi. Yleensä sitä syö lounaansa näillä reissuilla Motorestissä tms. mutta Kauttuan klubi oli erimaata ja henki vanhaa kunnon siirtomaahenkeä. Se on varmaan noilla nurkilla aika tyypillistä. Eksyin myös Honkilahdella. Löysin kaksi kirkkoa mutta en varsinaista pisneskohdettani ilman paria puhelua pääkallopaikalle.

norppa kirjoitti...

Mut Prepe! Eiksun tässä kohdassa pitänyt sanoa jotain hohdokasta..u know mistä mestasta!!! ;) ;)

Prepe kirjoitti...

Norppa,

Heti kun työkiireiltäni kerkeä aion kirjoittaa blogiini tarinan keväisestä retkestä varsinais-Suomen sydämeen. Nyt kuitenkin työnantajani (maalaispankki py the way) vaatii minua kuitenkin edes yrittämään työntekoa. Pöytäni on kuin Lappi ruska-aikaan kun se on täynnä värikkäitä muistilappuja...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...