keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Naistenpäivä -kirje


Naistenpäivän kunniaksi haluan julkaista kirjeen jonka sain tänään postissa, ja samalla toivottaa hyvää naistenpäivää kaikille, sukupuoleen tai huumorintajuun katsomatta.

Ja palanen historiaa:
Kansainvälinen naistenpäivä on kertomus tavallisista naisista, jotka ovat luoneet historiaa. Päivä liittyy naisten vuosisatoja kestäneeseen taisteluun oikeudesta osallistua yhteiskuntaelämään tasavertaisesti miesten kanssa. Antiikin ajan Kreikassa Lysistrate johti naisten seksilakkoa, jonka tarkoituksena oli saada miehet lopettamaan sotiminen. Ranskan vallankumouksen aikana pariisilaiset naiset marssivat Versailles'hin vaatimaan yleistä äänioikeutta taisteluhuudoin "vapaus,veljeys, tasa-arvoisuus."
Tänään YK:n toiminnan pääperiaatteena on se, että kaikkein vaikeimmille sosiaalisille, taloudellisille ja poliittisille ongelmille ei voida löytääpysyviä ratkaisuja, ellei naisilla ole täysiä osallistumismahdollisuuksia ja enemmän vaikutusvaltaa.
Linkki.

2 kommenttia:

Minkki P kirjoitti...

Mä en ole koskaan saanut kirjeitse naistenpäivätoivotuksia. Saavutus se on sekin. Tosin työkaverin toi mulle mieskortin. Siinä poseeraa Ben Z...

maikki kirjoitti...

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

Seksilakko, hmm, toimisikohan tänäkin päivänä... mene ja tiedä...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...