perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Roskaa päässä - roskaa kadulla

Heti kun alkaa viettämään aikaa ulkona ja yrittää tehdä siitä miellyttävää olemista taajama-aluella, törmää tietyn ihmistyypin jälkiin. Ylimieliseen ja välinpitämättömään roskaamiseen.
Roskien kadulle, pihalle tai ympäristöön heittäminen on törkeää. Millä oikeudella kukaan heittää karkkipaperinsa, röökiaskinsa, pullonsa tai minkä tahansa roskan autosta, taskusta, kassista tai kädestään vain kadulle??! Tai dumppaa roskansa metsätielle tai jättää piknik-kamansa korjaamatta?!
Ensinnäkin olen sitä mieltä että 100 euron sakko roskaamisesta olisi ihan aiheellinen. Pullojen rikkomisesta voisi tulla ylimääräinen 50 euroa, tai ei, mitä mä tässä maitoilen, toinen satanen. Samoilla mestoilla kävelee toiset ihmiset eläintensä kanssa, ja on se nyt hemmetti että pitää mennä eläinlääkäriin sen takia että joku ei saa vietyä pulloa palautukseen tai edes jätettyä sitä ehjänä kerääjiä varten! Jos ei ole ennen kouluun menoa oppinut, ettei roskia heitetä maahan niin sitten on aika oppia, vaikka sitten maksamalla.
Kuka sen maahan heitetyn roskan kerää?! " Joku ?" Häviääkö se siitä itsestään ja menee roskien taivaaseen? Vai maatuuko se, etenkin jos se on lasia tai muovia?
Myös sekopää lokkeja parveilee huomattavasti vähemmän ympärillä jos ei jätä niitä ruuanjämiä vain lopumaan nurmikolle, saatika heittele niitä tähteitä ympäriinsä.
Sama juttu kaikkien grillausten, piknikkien, vappujen ja muiden suhteen. Kaiken mitä saa kannettua jonnekin, saa myös kannettua takaisin. Eikä siihen kukaan kuole jos vahingossa poimii jonkun jonkun toisen roskan, ehkä joku tekee sen saman myöhemmin itselle.

Roska Päivässä liike

1 kommentti:

hna kirjoitti...

AIVAN! Kuten sanonta Helsingin metsikköalueilla sanoo: "Päin mäntyä käy sen ihmisen tie, joka roskat ja jätteet metsään vie."

Dorkaahan on myös se, että sitten reilusti voidaan tulla avautumaan koiranomistajalle, ettei KUKAAN kerää paskoja. Kukaan on oikeasti joku vähemmistöstä ja toisekseen: se shitti maatuu.

Viime vappuna taas päästiin picnicin lopuksi ihailemaan miten siisti ja tip-top kunnossa meidän paikka oli. Ihan kuin siinä ketään olisi ollutkaan. Vähän voi nähdä jokainen vaivaa. Ja kyllä siitä palkkiokin tulee, hyvä mieli.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...