maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Odotettu takatalvi

Vaalit on käyty ja osa kansasta on äänestänyt. Suomeen saadaan pitkään kaivattu ei holhoava-porvarihallitus. Hallitusneuvotteluista tulee kuulemma pitkät ja vaikeat. Epäilemättä. Keskustan ja Kokoomuksen yhteiseloa tulee olemaan mielenkiintoista seurata. Tangoon tarvitaan kaksi. Toivottavasti ei ole edes vaihtoehtona, että demarit olisivat hallituksessa. Oppositio antaa näkökulmaa oman viestin kirkastamiseen ja pontta tekemiseen.
Mutta odotettu takatalvi tuli eilen. Ilmansuunnista viis. Räntäshittiä lensi vaakasuorassa oikealta.
Lisää huomenna.


18 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Vastakkainasettelun aika on ohi. Eihän se Osku hirveen kauas jääny kuitenkaan.

Oppositio tekee kuule ihan hyvää. Ei se porvarihallitus niin paha peikko ole kuin voisi kuvitella. Ja muutos on aina mahdollisuus.

Nyt kun se Eero H vielä oppisi vastaamaan kysymyksiin eikä aina vaan kiertelisi ja kaartelisi niin ehkä sitäkin kuunneltaisiin

Suomi on kuitenkin pohjoismainen demokratia jossa jenkkimallilla ei pitkälle pötkitä. Uskon, että myös kokoomus tiedostaa tämän (p. Sasi, Zykosociviz, Vapaavuori ja pari muuta)

Anonyymi kirjoitti...

HAH, punikit sai pataan ja porvarit otti voiton. Vihdoin! Onneksi myös vihreät otti niukan voiton.
SDP saa kyllä katsoa peiliin etsiessään syytä nyt kärsittyyn tappioon. Kansa äänesti fiksusti.

Anonyymi kirjoitti...

Punikit..? Kyllä näkee että vastakkainasettelu on "ohi".

hna kirjoitti...

Toi vastakkainasettelu ei voi olla ohi, kun se on ollut jo niin kauan tässä niin pinnalla, ettei koko sanaa pääse edes pakoon.

Mutta joskus veneen pitää hörpätä vähän että, että löydetään taas se suunta... Kuten Martti Servo laulaa Reimarinmarssissa:

"Lalllalalllalalalllaaa lalallalallaalaaa

Purtemme merta kyntää
itää ja etelää
Sen laitoja tyrskyt näljää
Ei rantaa täältä nää
Epätoivoon ei syytä liene
Sillä tämmöistä tämä vain on
Jos väylältä eksyt niin siitä vain
Ota yhteys merivartiostoon

Ei pidä tutkaa syyttää jos kurssi on väärä
Sinä laivasi ainoa kapteeni oot
Käännä ruosia minne sun mennä on määrä
Matka vaikea perillä palkitaan

Jos kapteeni pelkoa näyttää
On edessä tenkkapoo
Voi kastinsa kapinaa käyttää
Silloin auta ei hii-o-hoo

Ei pidä tutkaa syyttää jos kurssi on väärä
Sinä laivasi ainoa kapteeni oot
Käännä ruosia minne sun mennä on määrä
Matka vaikea perillä palkitaan

Siks huomautus venelijöille
On edessä myrskyävää
Silloin elämän lokikirjaan
Tuhruinen merkintä jää

Ei pidä tutkaa syyttää jos kurssi on väärä
Sinä laivasi ainoa kapteeni oot
Käännä ruosia minne sun mennä on määrä
Matka vaikea perillä palkitaan

Lalllalalllalalalllaaa lalallalallaalaaa"

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan tosiaan, että SDP menee tällä kertaa oppositioon. Johan se ehti hallituksessa ollakin vuodesta 1995 eli koko nousukauden ajan, mutta tyhjiksi lupauksiksi jäi opintotuen ja eläkkeiden nostot ja palkkaerojen pienentämiset.

Anonyymi kirjoitti...

äänestäjät ei tajuuu
Demarijohdon mielestä äänestäjät eivät tajunneet heidän viestiä. Jep. Viesti on mallia: Viis rahan teosta, kunhan ne jaetaan tarkasti. Tuloksesta päätellen, joku "lomaileva" paprumies on luultavasti löytänyt tästä pikku logiikkavirheen.

norppa kirjoitti...

Jännä miten hienovaraisesti ja rakentavasti annetut palautteet on aina kirjoittanut "anonymous".
Ensi viikolla yhtenä aiheena taitaa olla "Nimettömyys ja Nettipalaute".

Anonyymi kirjoitti...

nyyh..nyyh...

Pentti kirjoitti...

Jännä kuinka asiat voi jättää kommentoimatta sen perusteella, että ne on annettu nimettömänä. Eikö asiasisältö ole tärkeämpi kuin nimimerkki?

norppa kirjoitti...

Hyvää provoa mut sorry ei lähe. :D
Kommentit tulee kun on niiden aika.

Anonyymi kirjoitti...

No, onneksi kokoomus nyt saapuu pelastamaan Suomen, nostaa opintotuet kattoonsa, tarjoaa työtä työttömille ja turvaa yhteiskunnallisesta epävarmuudesta kärsiville.

Muutos ei ole koskaan mahdollisuus kun se perustuu yksin valtion omaisuuden myyntiin ja holtittomiin veronkevennyksiin. Ja karismaattisiin johtajiin, joiden hymy on kuin pepsodent-mainoksesta.

"Suomi on kuitenkin pohjoismainen demokratia jossa jenkkimallilla ei pitkälle pötkitä. Uskon, että myös kokoomus tiedostaa tämän (p. Sasi, Zykosociviz, Vapaavuori ja pari muuta)"

Kokoomusmallilla ei ainakaan pitkälle pötkitä. Sasi, Vapaavuori ja pari muuta ovat puolueen keskeisimpiä ideologeja. Menestyäkseen kunnolla puolue tarvitsisi lisäksi sellaisia agitaattoreita jotka osaavat kirjoittaa eduskuntaryhmän entisen puheenjohtajan nimen oikein.

Prepe, onnea matkaan. Palataan asiaan neljän vuoden kuluttua.

"HAH, punikit sai pataan ja porvarit otti voiton. Vihdoin! Onneksi myös vihreät otti niukan voiton.
SDP saa kyllä katsoa peiliin etsiessään syytä nyt kärsittyyn tappioon. Kansa äänesti fiksusti."

Tuo kommentti kertoo kaiken. Porvarit ja vihreät, pahempi toistaan kumpikin on.

Lopuksi: kansa äänestää aina fiksusti. Ei ole ketään joka voisi kansaa paremminkaan päättää. Oletan kansan tehneen markkinaliberalistisen valintansa tietoisesti, ja iloitsevan edessä syrjäytymisongelmasta ja palkkatason heikkenemisestä, jotka porvarihallitus nyt tuo tullessaan.

pentti kirjoitti...

"No, onneksi kokoomus nyt saapuu pelastamaan Suomen, nostaa opintotuet kattoonsa, tarjoaa työtä työttömille ja turvaa yhteiskunnallisesta epävarmuudesta kärsiville."

Ensinnäkin kokoomus ei ole yksin päättämässä kys. asioista, sillä käsittääkseni keskusta on edelleen Suomen suurin puolue. Mutta mitä jos nyt kuitenkin annettaisiin porvarihallitukselle edes mahdollisuus noihin muutoksiin, joihin SDP ei koko pitkän vallassaolonsa aikana pystynyt, vai oletko sinäkin sitä mieltä, että lakkoon vaan, kun ei tullut punamultahallitusta riippumatta siitä, mitä ne päättää. Tämän kaltaisia puheitahan on uutisoitu heti vaalien jälkeen. Poltetun maan taktiikka varmasti ajaa Suomea eteenpäin ja on hyväksi kaikille...


"Menestyäkseen kunnolla puolue tarvitsisi lisäksi sellaisia agitaattoreita jotka osaavat kirjoittaa eduskuntaryhmän entisen puheenjohtajan nimen oikein."

Ziisus...

pentti kirjoitti...

"Muutos ei ole koskaan mahdollisuus kun se perustuu yksin valtion omaisuuden myyntiin ja holtittomiin veronkevennyksiin. Ja karismaattisiin johtajiin, joiden hymy on kuin pepsodent-mainoksesta."

Tätä on vielä pakko kommentoida sen verran, että "kiitokset" Tuomiojalle, joka aikoinaan torpedoi valtiovarainministeri Niinistön hankkeen myydä valtion Soneran osakkeet huippukalliiseen hypetyshintaan ulkomaalaisille sijoittajille. Tällä kaupalla olisi kuitattu sen aikaiset valtionvelat. Toistan; koko valtionvelka! Hetki tämän jälkeen tuli UMTS-kupla puhkesi ja Soneran osakkeen arvo romahti.

Mitä tuohon viimeiseen virkkeeseen tulee, niin sekä sinä että blogin pitäjä tunnutte molemmat mielellänne puuttuvan Kataisen (johon oletan sinun viitanneen) ulkonäköön ja olemukseen. Tuollaiset pepsodent-hymy -kommentit ja blogin pitäjän pojittelut ovat mielestäni epäasiallisia - yhtä epäasiallisia kuin Lipposen piikittelyt Pekkarisen peruukista.

Anonyymi kirjoitti...

" nyyh, nyyh, pentti! "

pentti kirjoitti...

" nyyh, nyyh, pentti! "

:D

Kovin vähän tulee järkevää vastakommenttia. Miksiköhän? :D

hna kirjoitti...

"Mutta mitä jos nyt kuitenkin annettaisiin porvarihallitukselle edes mahdollisuus noihin muutoksiin, joihin SDP ei koko pitkän vallassaolonsa aikana pystynyt, vai oletko sinäkin sitä mieltä, että lakkoon vaan, kun ei tullut punamultahallitusta riippumatta siitä, mitä ne päättää."

Niin siis ihan vaan että eikö se ollut Keskusta viime kaudellakin Se Suurin Puolue? Ja eikö siis mm. punamulta ole tehnyt viime kaudella Niitä Päätöksiä, ei siis yksin SDP tai yksin koskaan kukaan. Niin paitsi tietenkin Kekkonen.

Ihan vaan sitten vielä, että mihin ihmeen lakkoon? Nehän lakkoili jo, jotka jättivät äänestämättä.

Mairelta voi kysyä sitten, että mitä tulee kenestäkin poliitikosta mieleen ja onko se sitten kunniaa vai mitä, että tullaan huomatuksi edes jostain, että jää joku jälki. Ettei jätä kylmäksi. Kenestä on hahmo Itsevaltiaissa ja kuka saa asua Mairen leirissä...

pentti kirjoitti...

"Niin siis ihan vaan että eikö se ollut Keskusta viime kaudellakin Se Suurin Puolue? Ja eikö siis mm. punamulta ole tehnyt viime kaudella Niitä Päätöksiä, ei siis yksin SDP tai yksin koskaan kukaan. Niin paitsi tietenkin Kekkonen."

Tuohon väliin vuodesta 1995-2007, jona SDP ja keskusta olivat hallituksessa, ei keskusta suinkaan ollut koko ajan suurin puolue. Ja jos keskusta on kaiken pahan alku ja juuri, joka haluaa eläkeläisten ja opiskelijoiden kärsivän ja tuloerojen kasvavan, niin turha on tämän vaalikauden jälkeen osoittaa syyttävää sormea kokoomukseen, jos mitään muutoksia ei tapahdu, sillä sehän tarkoittaa vain sitä, että keskusta vesitti kokoomuksen hyvät aikeet.

Tahtoo siis oikeasti sanoa, että jos on istunut hallituksessa noin pitkän ajan, niin on turha syyttää asioiden kurjasta tolasta hallituskumppaneita.

hna kirjoitti...

"Tahtoo siis oikeasti sanoa, että jos on istunut hallituksessa noin pitkän ajan, niin on turha syyttää asioiden kurjasta tolasta hallituskumppaneita."

Siis vem vadde de joka nosti yksittäiset puolueet SyyPäiksi? Onko kukaan yksin hallituksessa päättämässä mistään, KOSKAAN ja ikinä?! Niin paitsi se Kekkonen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...