perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Yhtenä syynä naisten ehkäisypillerit

Sormella osoittaminen on ikävää, etenkin kun se sitten viime(ja ensi) kädessä osuu kuitenkin omaan nilkkaan. Tässä siis lisää taustoitusta tämän päivän ilmiölle, jonka poikkeuksellisesti joku muu toi suomeen.

Voima-lehti/2006
Miehen kriisi
Rutgersin yliopiston antropologi Lionel Tiger on esittänyt mielenkiintoisen teorian, jonka mukaan länsimaisen miehen kriisi ja hupenevat siittiöt liittyvät elimellisesti toisiinsa. Lyhyesti se menee näin: Kuvittele, että olemme apinoita. Sinä olet johtava koiras ja sinulla on enemmän tai vähemmän vapaa oikeus lisääntyä (harrastaa seksiä) kaikkien naaraiden kanssa. Sitten joku antaa osalle naaraista ehkäisypillereitä. Nämä kuulut pillerit toimivat jäljittelemällä raskautta; et voi tulla raskaaksi, jos olet jo raskaana.

Lue hulvaton artikkeli loppuun täältä!

Tai mitä sanoo miehen kriisistä VTT:n tutkija:
- Itseäni kosketti miesten tuntema epävarmuus sekä miehenä olemisesta että ratkaisuista elämän kriisitilanteissa. Heikkouden ja haavoittuvuuden osoittaminen on edelleenkin kulttuurisamme miehille vaikeaa. Mies kyllä puhuu auttajalleen, mikäli tilanne on sellainen että hänen mieheytensä ei ole uhattuna, kertoo tutkimuksen tekijä VTT Leo Nyqvist Turun yliopiston sosiaalipolitiikan laitokselta.
Lisää taustaa kokonaisuuteen täältä

3 kommenttia:

hna kirjoitti...

MIKÄ ON MIES?

"Kaikki ihmiset syntyvät tasa-arvoisina, koska kaikki saavat alkunsa naisina, Y-kromosomi tuo ainoastaan jotain lisää ihmisen mahdollistavaan X-kromosomiin. Uros kehittyy siis alkuperäistä naarautta vastaan. Biologisen erikoistumisen ylle ja jatkeeksi kertyy kasvatuksen myötä erikoistuminen mieheksi."

Ja koko hoito:
http://www.netn.fi/394/netn_394_kirjat4.html

etu-töölö kirjoitti...

Ihan vielä alleviivatakseni:

"Me ihmiset – tässä tapauksessa miehet – kykenemme ilmaisemaan ahdistustamme ja kanavoimaan sitä eri tavoilla. Siksi meidän on niin vaikea mieltää, mistä länsimaisen miehen kriisissä on kysymys.

Feministit puhuvatkin ”niin sanotusta miehen kriisistä”. He eivät voi sietää Tigeria."

hna kirjoitti...

Kuka on Tiger? Woodsko? Vai se palsam?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...