sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Miksi nainen tekee miehen vaalityötä? Miksei.

Vaalityö on siitä kiitollista, että tapaa ihmisiä joita muuten ei olisi mahdollista tavata. Saa yllättäviä kiitoksia, yllättäviä mulkaisuja, yllättävän kylmää käytöstä ja myös yllättävän kiinnostunutta kommentteja.
Lauantaina olimme jakamassa vaalimunkkeja Ruoholahdessa sekä keskustassa ja vastaanotto oli suopea. Siis niiden lisäksi, jotka kokivat että ilmaisten tuoreiden munkkien tarjoaminen on henkilökohtainen rikos heitä kohtaan... Ja miten joku voi kuulla sanan vaalimunkki: " ai, että HALImunkkeja?!"
Paras kysymys oli kun noin nelikymppinen nainen jäi ihmettelemään mitä naiset tekevät miehen kampanjassa. Vastasin ettemme ole suuria kiintiöiden ja sukupuolierojen kannattajia, ja että ei se ole oikein ehdokkaan vika jos ei ole toivottua sukupuolta. Nainen kuunteli kiinnostuneena ja tarkkaavaisena, ja taisimme saada jonkinlaisen synninpäästön. Jäin vielä myöhemmin miettimään että pitäiskö naisten seistä yhdessä rintamassa naisten takana, äänestää ja kannattaa toisia naisia. Mutta edelleen olen sitä mieltä että ihmiset ihmisinä, ja yhtä rasistista olisi jättää tukematta toista juuri tästä syystä.
(sukupuoli keskustelu jatkui myöhemmin päivällä ja Hnnan perheessä oli myöhemmin todettu, että heidän perheesnä suurin alfauros on ollut isoäiti. -ja tarkalleen ajatellen..sama on tainnut olla loimaan suvussakin). Mutta se oli hyvä kysymys, ja kysyjä selkeästi halusi kuulla vastauksen. On myös hienoa, että ihmiset oikeasti pysähtyvät juttelemaan kanssa. Kun yhteisten asioiden hoitajat ovat jalkautuneet, niin silloin on hyvä aika mennä sanomaan että mitä hittoa sä oikein ajattelet kun sä sanot noin. Jos kiinnostaa.
Kuva: Punatähdet - kyllä kelpasi katsoa, vaikka vähän pelottikin..

1 kommentti:

hna kirjoitti...

Joo, muakin pelotti. Vaikka hienoahan on, että oman roppansa kanssa on tosi sinut. Mä en esim. oo noin sinut...

Ja hei meidän mummo ei ainoastaan ole alfauros, vaan Pelottava Alfauros. Ja valitettavasti, se ei ole edes vitsi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...